Време читања: 2 минута

Феникс 1995 наставља да појачава редове

За реализацију највиших циљева, неопходни су квалитетни играчи, спремни да индивидуалне вредности подреде систему. Један од таквих је несумњиво Брана Илић, четврти новајлија у редовима Феникса 1995, другопласираног тима Српске лиге ”Војводина”.

Искусни офанзивац, јесенас је био адут Железничара из Панчева, а на прволигашкој сцени је уписао 1036 минута, постигавши седам голова. После споразумног растанка, амбициозни српсколигаш из сремске равнице муњевито је реаговао и добио – играчки бинго.

-Провео сам лепих шест месеци у Панчеву, план је био да останем и за пролећни део трке, али приватни разлози су убрзали одлазак. Живим у Голубинцима, постало је напорно да свакодневно путујем на тренинге, при чему је највише трпела породица – каже Брана Илић.

Током богате интернационалне каријере, играо је за Рад, Земун, Партизан, Војводину, Актобе, Јанину, Арис, Кишварду и Инђију. Ушао је у зреле фудбалске године, али енергија вечитог младића држи га на терену, са подједнаким жаром, као да тек сада окреће први голгетерски лист.

-Прошао сам много тога, стекао пријатеље на свим меридијанима. Пре две и по године, по завршетку епизоде у мађарској Кишварди, вратио сам се у сремску равницу, близу породичног дома, обукавши дрес Инђије. Било је и ових дана понуда са више страна, али нисам желео да идем далеко од куће.

Бод мање од лидера ОФК Вршца подгрејава оптимизам пред наставак трке. Клуб је по свим параметрима сазрео за искорак ка Првој лиги, а са појачањем оваквог рејтинга прича добија додатну димензију.

-Чим сам крочио на стадион, био сам одушевљен условима. На сваком кораку је приметно да је клуб сјајно организован. Никад нисам прихватао просечност, а борба за прво место је изазов сваком играчу. Свесно сам се спустио ранг ниже, сматрам да тиме нисам ништа изгубио, јер очекујем да кроз добре пролећне игре извадимо визу за Прву лигу. Дошао сам да помогнем у том подухвату – поручио је Брана Илић.

Инђић: Јачи него јесенас

Милорад Инђић, спортски директор, сијао је од задовољства, због чињенице да су преговори са искусним нападачем добили позитиван епилог:

-Био је наша жеља и летос, али тек сада су се поклопиле коцкице. Не треба трошити речи о његовом квалитету, биће замајац за нове успехе.