Време читања: 2 минута

Десни бек друго појачање

Досадашњи десни бек летонске Липаје Милан Лазаревић вратио се у ФК Војводина.

Лазаревић је рођен 10. јануара 1997. године, а у Вошу је стигао након истека уговора у Липаји. Он је дете „старе даме“, провео је чак седам година у млађим категоријама Војводине, а сада је потписао уговор на две и по године.

– Код куће је увек најлепше, враћам се у клуб у ком сам поникао и провео седам година. Срећан сам што су нам се путеви поново спојили, потрудићу се да сада оправдам поверење и да покажем да сам сазрео као играч, и као човек. Даћу све од себе да помогнем Војводини да оствари зацртане циљеве – рекао је Лазаревић.

Лазаревић је био члан омладинских категорија Војводине, а пре уласка у први тим играо је на позајмици у Пролетеру. За први тим Војводине играо је у сезонама 2017/18 и 2018/19, да би у зиму 2020. напустио „стару даму“ и појачао Рад. Након годину и по дана у Раду, прешао је у Липају.

– Био сам у Раду годину и по дана, и у том периоду сам много напредовао, јер сам добио шансу да играм на свакој утакмици. Тамо сам стекао велико искуство, јер је свака утакмица била као финале, у борби за опстанак. Отишао сам у Летонију, у клуб који је при врху табеле, искусио сам шта значи иностранство, али најлепше је бити код куће – истакао је Лазаревић.

Он је похвалио квалитет екипе и истакао да су га сви у клубу дочекали раширених руку.

– Јавност је на почетку била превише критична, али ја познајем ове момке и они су довели Вошу до четвртог места које води у Европу и мислим да заслужујемо и да ћемо ту и остати до краја сезоне. Имам само речи хвале за све у екипи, стручном штабу и клубу, да није тако, не бих пристао да се вратим. Волео бих да освојимо Куп Србије и да се пласирамо у Европу, сигуран сам да екипа има потребан квалитет и таленат да то и оствари – закључио је Лазаревић.

http://www.fkvojvodina.rs