Време читања: < 1 минут

На седници ФС Војводине прецизиран календар такмичења

Одржана је седница Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, председавао је Драган Симовић, а на дневном реду било је 12 тачака.

После усвајања Финансијског плана за 2022. годину, усвојен је и план рада органа савеза, при чему су се, као најважније активности, издвојиле: усвајање Статута ФСВ, спровођење избора, организација Меморијалног турнира ”Пера Јоцић” и недеље базичног фудбала. Предвиђено је да финале купа буде 8. јуна, а током тог месеца биће организован и турнир аматерских селекција региона.

Позитивно су оцењени извештаји о раду Струковне организације судија ФСВ, Инструкторске службе и Организације фудбалских тренера ФСВ, за претходну годину.

Пролећни део првенства почиње 5. марта, док је спуштање завесе првог викенда у јуну, уз једно ванредно коло. Омладинска, Кадетска и Пионирска лига, биће настављене 12. марта. Износ чланарине је остао непромењен, а крајњи рок за плаћање је 25. фебруар.

Усвојен је и коначан предлог Статута ФСВ, чије одредбе су у складу са Статутом ФС Србије. Јавна расправа је трајала месец дана. Радна група је размотрила поднете амандмане, док је на предлог Комисије за правна питања ФСВ донет коначан предлог овог акта.

М. Менићанин

Скупштина 17. фебруара

Прецизиран је термин одржавања Скупштине ФС Војводине (17. фебруар). Најважнија тачка дневног реда, односиће се на усвајање новог статута.

Нови Сад домаћин футсал финала

Нови Сад ће бити домаћин (мала дворана СПЕНС) футсал финала Купа Војводине. За пехар ће се 29. јануара у 18,30 часова борити КМФ Нови Сад и Хајдук из Куле.