Време читања: 2 минута

На првом тренингу Хајдука из Дивоша 23 играча, укључујући четворицу новајлија

Под вођством тренера Драгана Милошевића, почеле су припреме фудбалера Хајдука из Дивоша, другопласираних на војвођанском ”Југу”, а уводне километре, на обронцима Фрушке горе, истрчала су 23 играча. Дивошанима је ово пета сезона у овом рангу такмичења, при чему је једини циљ пласман на српсколигашку сцену.

-Посвећени смо борби за прво место. Имамо поштовање према конкурентима, али не занемарујемо сопствене вредности. У договору са Стојаном Кљајићем и Недељком Антонићем, челницима клуба, реализовали смо посао око ангажовања новајлија. Појачали смо се на дефицитарним позицијама, то је био приоритет, пред захтевну пролећну етапу – каже Драган Милошевић, тренер Хајдука.

Новајлије су Драгомир Вукобратовић (Подунавац), некадашњи играч Војводине, Вождовца, Црвене звезде, Инђије, Борца (Бањалука), руског Газовика, Левадије, Осијека, ОФК Београда, Радника, Пролетера и РФК Нови Сад 1921, нападач Радиша Богдан (Слобода, Доњи Товарник), јесенас стрелац 10 голова, Страхиња Лазић (Раднички, Нова Пазова), док је одлични офанзивац Стефан Цвијић (Раднички, СМ) повратник у старо јато.

-Сваки тренер воли када од првог дана има на окупу комплетан кадар. Хајдук је и у том сегменту показао озбиљност. Засукали смо рукаве и кренули од нуле. Не осврћемо се уназад, ствари смо поставили као да сад почиње првенство. Имамо два бода мање од лидера, све карте су отворене. Уводна четири пролећна кола, када три пута гостујемо, биће најбољи тест реалности наших високих циљева – рекао је Драган Милошевић.

Окосница тима је остала на окупу. Томислав Требовац, Ненад Перовић, капитен Ален Халиловић, десни бек Данило Симић, крило Младен Атић, нападач Борисав Живковић, голман Марко Тркуља, штопери Данило Николић и Марко Савиновић, уз искусне Душана Совиља и Владимира Савићевића, покушаће да навијаче обрадују историјским успехом.

-Добили смо вредна појачања, са Стефаном Цвијићем сам играо и у Слоги из Ердевика, пуно ће нам значити на офанзивном плану. Пре почетка трке, истакли смо кандидатуру за прво место и не одступамо од циља. Имамо одличне услове за рад, ово је здрава фудбалска прича и уложићемо максимум да бисмо се вратили на лидерску позицију – истакао је Ален Халиловић, капитен Хајдука.

Део припрема, биће реализован на стадиону Срема, а планирано је седам пријатељских утакмица.

М. Менићанин

Отишла петорица

Опрему су раздужили: Маринко Гуџић, Драгиша Станић, Александар Стојковић, бонус Дарко Ташић и нападач Милош Дерајић.

Пролеће у Сремској Митровици

Постоји могућност да Хајдук, током пролећног дела, буде домаћин у Сремској Митровици. То ће бити неминовност, уколико почне планирана изградња новог спортског центра на локацији садашњег стадиона.

ФОТО: Тренер Милошевић и новајлије