Време читања: 2 минута

Припреме Младости из Турије одвијају се по плану, тренер Мирослав Кнежевић засукао рукаве

Под вођством тренера Мирослава Кнежевића, по зацртаном плану, одвијају се припреме фудбалера Младости из Турије, другопласираних на војвођанском ”Северу”. Скор од девет победа, четири ремија и два пораза, уз чињеницу да је одбрана са девет капитулација најбоља у лиги, дају оптимизам навијачима да ће и током пролећног дела уживати у одличним издањима њихових љубимаца.
-Паузу од скоро два месеца, искористили смо за анализу пређеног пута и оцена је да смо јесенас остварили одличне резултате. Припреме су стартовале 17. јануара, а у међувремену смо остали без осморице играча. Таква ситуација није ништа ново за нас, јер је постало правило да се после сваког прелазног рока тим драстично промени – каже Мирослав Кнежевић, тренер Младости.
Папире су узели Игор Новићевић, Небојша Ивановић, Бојан Миловановић и голман Перо Јовичић, док су зелено светло за одлазак добили Александар Марјанов, Стефан Ивошев, Стеван Адамек и Зоран Милосављевић. Под знаком питања су капитен Драгољуб Васић и Милош Попадић, пошто су на припремама српсколигаша.
-Немам дилему да ће екипа, упркос одласцима, бити спремна за пролећна искушења. Клупска оријентација у форсирању младих показала се као добар правац, посматрано кроз призму интересовања за наше играче. Очекивано је било, да после берићетне јесени, привуку пажњу. Са друге стране, битно је да новајлије схвате да долазе у клуб са високим циљевима и дефинисаним системом рада. Форму ћемо искристалисати кроз осам тестова, а седам дана пре пролећне премијере очекује нас меч Купа ПФС Суботица, са Бајшом – рекао је Кнежевић.
Један од најмлађих првотимаца, Константин Курјачки, одлучио је да остане, иако је имао позиве са више страна.
-Нисам пуно размишљао, одлучио сам да будем део лепе приче, бар још шест месеци. Томе су, поред чињенице да сам сјајно прихваћен у овој средини, допринели и високи клупски циљеви. Сматрам да ћу, уз тренера Кнежевића, наставити да напредујем и да ће ми ово бити одскочна даска за већу сцену – истакао је Константин Курјачки.
Идентично размишља и Арсеније Петровић, талентиовани Новосађанин, у чијем гласу провејавају задовољство постигнутим и одлучност да у наставку сезоне лествицу помери навише.
-Уверио сам се да је Младост идеална за афирмацију младих. Жељан сам доказивања у сениорској конкуренцији, па ми је битан сваки минут на терену. Искуснији играчи су ослонац, пружају нам подршку, представљају ветар у једра. Заједничким снагама желимо да пролеће обојимо позитивним тоновима, баш како смо чинили и јесенас – поручио је Арсеније Петровић.
Уз планирана освежења и останак Јовића, Бубање, браће Гашић, Мрђеновића, Ефендића, Бајића, Тешановића и Зеремског, нема сумње да ће један од најстабилних војвођанских лигаша имати капацитет за пролећни лет без турбуленција.
М. Менићанин

Васиљев се опоравио

Никола Васиљев, некадашњи капитен омладинаца Војводине, опоравио се од повреде колена. Имајући у виду његов потенцијал, сви нестрпљиво очекују тренутак, када ће поново заплесати са лоптом.

Двојица новајлија

Конкуренцију су, за сада, заоштрили голман Александар Шмит (Сента) и искусни Дамјан Губаш (Искра, Куцура). Списак није закључен, руководство је најавило долазак још по једног играча у свакој линији.