Време читања: 2 минута

Пријатељска утакмица

Војводина – Металист 1925 3:2 (1:0)

Војводина: Роцков (од 75. Пушкић) – Лазаревић (од 75. Јеленковић), Јеличић, Деветак, Ђорђевић (од 61. Копитовић) – Буснић (од 75. Милетић), Топић – Нешковић (од 46. Матић), Човић (од 46. Зукић), Симић (од 60. Бастајић) – Вукчевић (од 71. Новевски).

Металист 1925: Шеликов, Капинус, Коваленко, Потимков, Дуруеке, Ераџи, Батушин, Кравченко, Де Алмеира, Задерака, Островски.

Фудбалери Војводине победили су Металист 1925 резултатом 3:2 у трећем контролном мечу на припремама у Турској.

Ово је друга победа „старе даме“ у Белеку, након што је Воша у прошлој утакмици савладала пољски Сласк. Стрелци за Војводину били су Човић у 36, Зукић у 48. и Матић у 71. минуту.

Након благог почетног притиска Металиста, фудбалери Војводине су брзо успели да пребаце тежиште на половину ривала, а прво узбуђење пред голом украјинског тима био је у 17. минуту када главни судија није пустио предност и могућност да Вељко Симић сам изађе на голмана. У 26. минуту Војводина је извела најбољу акцију од почетка, након повратне Лазаревића, Буснић је из прве гађао директно у голмана Металиста.

Металист је први пут озбиљније припретио у 28. минуту, Фабињо је са неких 15 метара погодио спољни део мреже.

Акцијом у 30 минуту, играчи Војводине измамили су аплауз публике, након неколико размена пасова у којој су учествовала четворица играча „старе даме“, изостао је само бољи центаршут Ђорђевића, па је остало 0:0.

У 36. минуту Војводина је извела нову добру акцију, опет је Лазаревић центрирао са десног бока, Вукчевић је са неких 10 метара главом гађао поред стативе.

Четири минута касније, Воша је заслужено повела, одлични Лазаревић је пробио по десном боку, вратио повратну до Симића, чији је први ударац одбранио голман Металиста, али је капитен „старе даме“ Немања Човић налетео на одбијену лопту и погодио сам угао за 1:0.

Тек што је почело друго полувреме, Војводина је постигла други погодак, Матић је одузео лопту, која је дошла до Зукића, овај погађа празан гол за 2:0.

Металист је узвратио у 51. минуту, ефектан погодак са 16 метара постигао је Потимков. Само 10 минута касније, Металист је изједначио на 2:2, пошто је Кравченко погодио из пенала, пошто је судија један дуел, односно ремпловање проценио да је за најстрожу казну и тако изазвао незадовљство клупе Војводине.

Десетак минута касније уследио је очигледнији пенал на другој страни, Бастајић је шутирао, а један дефанзивац Металиста руком блокирао његов покушај. Прецизан са 11 метара био је Матић.

До краја није било промене, Воша је успела да сачува предност и заслужено упише други тријумф.

Фудбалери „старе даме“ ће последњу контролну утакмицу играти у четвртак у 15 часова против Славије.

http://www.fkvojvodina.rs