Време читања: < 1 минут

Црвена звезда из Новог Сада жели да избрише јесење минусе

Некадашњи српсколигаш, Црвена звезда из Новог Сада, тренутно је на претпоследњој позицији Новосадске лиге, са јесењим скором од три победе, три ремија и девет пораза. Једини циљ у наставку првенства је да црвено-бели напусте немирне воде, а за тренера је изабран Мирко Бабић.

 Један од новајлија је голман Душан Шовљански, јесенас чувар мреже лидера Шајкаша 1908, савладан само шест пута. Интернационално искуство је стекао током трогодишње одисеје у Шведској. Прошао је млађе категорије Војводине, бранећи касније боје Борца (Шајкаш), темеринске Слоге и Хајдука из Бешке.

-Верујем да можемо изборити опстанак. Тимови из средине табеле нису пуно одмакли, три бода нас, на пример, раздвајају од девете позиције. Не бих ни долазио у клуб да нисам оптимиста по питању расплета. Од првог пролећног кола и меча са ОФК Футогом, морамо да будемо на висини задатка – каже Душан Шовљански.

Искусни штопер Никола Шаренац, јесенас је играо за Бачку 1923, па такође познаје лигу као свој длан. И њему је својевремено Шведска била лепа епизода у каријери.

-Има простора да се избришу јесењи минуси. Кренули смо од нуле, као да првенство тек сад почиње. Пред нама је пуно посла, тренер је озбиљан и посвећен, а очекујем да ћемо заједничким снагама поставити путоказ ка циљу – истакао је Никола Шаренац.

М. Менићанин