Време читања: 2 минута

Пријатељска утакмица

Феникс 1995 – Ушће 2:2 (1:0)

Стара Пазова – ФЦ ФСС. Гледалаца: 50. Судија: Владимир Блажон (Рума). Стрелци: Димитрић у 9. и Мијатовић у 85. за Феникс 1995, Аћимовић (из пенала) у 60. и Кадиви у 63. за Ушће.

Феникс 1995: Н. Девић, Михајловић, Поповић, Марјановић, Спајић, Шалипур, Матић, Шимун, Димитрић, Илић, Драгић. Играли су још: У. Лазић, Анђелковић, Јеловић, Радишић, Милаковић, Л. Девић, Јуриша, Пановић, Д. Лазић, Мијатовић.

Ушће: Кнежевић, Милосављевић, Ђорђевић, Окафу, Пулетић, Рашковић, Џидић, Радуловић, Селимовић, Аћимовић, Росић. Играли су још: Ђокић, Петковић, Спасојевић, Скоко, Вукићевић, Кадиви.

Задовољнији може да буде Жељко Миковић, тренер гостију из Новог Београда, члана Српске лиге ”Београд”, уз истовремени жал, јер тамнопути нападач Кадиви, најзапаженији током другог полувремена, каријеру наставља у црногорском друголигашу Грбљу. Са друге стране, другопласирани тим ”Војводине”, имао је већи посед лопте и опасније налете, али после три победе у припремном периоду, уписао је реми.

Водећем голу домаћина, претходила је акција у три потеза. Иницијатор је био Алекса Матић, новајлија из Лознице, а леви бек Никола Поповић се одлично снашао у улози асистента. Снајперски прецизно, пронашао је Александра Димитрића, био је бржи од штопера – 1:0.

У 25. минуту, Димитрић је послао лопту ка казненом простору, Шимун се убацио из другог плана, али голман Кнежевић је био сигуран. Посла је имао и шездесет секунди касније, када је одлично затворио угао, спречивши погодак Бране Илића.

Само што је почело друго полувреме, покретљиви Кадиви је уздрмао пречку, потом је у дуелу са штопером Спајићем изборио пенал. Михајло Аћимовић, капитен Ушћа, лопту и голмана Уроша Лазића, послао је на различите стране – 1:1.

У 63. минуту, Радуловић је повукао контру гостију, први покушај Кадивија је осујетио голман, али одбитак је лако спаковао у празну мрежу и режирао преокрет.

Пречку је погодио Мијатовић, стативу нациљао Спајић, било је евидентно да домаћини свим силама желе да избегну пораз. Пет минута пре краја, Славен Јуриша је проиграо Миленка Мијатовића (18), а млади нападач је топовским ударцем потврдио потенцијал.

М. Менићанин