Време читања: 2 минута

Војводина – Напредак 15.00

После два месеца паузе, овог викенда је настављено такмичење у Супер лиги Србије. Фудбалери Војводине ће на терен изаћи у понедељак, када ће, у 22. колу, на „Карађорђу“ дочекати екипу Напретка из Крушевца.

Војводина је први део сезоне завршила на четвртом месту, које гарантује пласман у квалификације за Лигу конференције наредне сезоне, што је и ове године примарни такмичарски циљ „старе даме“. Међутим, као ретко када у скоријој прошлости, борба за места која воде на међународну сцену ће бити изузетно занимљива, с обзиром на то да је, примера ради, разлика на табели између четвртопласиране Војводине и 10-пласираног ТСЦ-а само четири бода.

Самим тим, јасно је да ће свака утакмица и сваки бод бити од изузетне важности, а Вошу већ у првом пролећном колу очекује меч против најближег пратиоца на табели, с обзиром на то да се Напредак, са истим бројем бодова као и Војводина, налази на петом месту. О томе да Вошу против Крушевљана не очекује лак задатак, сведочи чињеница да је у првом делу сезоне Напредак победио Војводину резултатом 2:0, уз голове Петра Кунића у 12. и Дејана Керкеза у 74. минуту. Историјски гледано, Војводина против Напретка ипак има практично дупло бољи скор, с обзиром на то да је на 51 утакмици остварила 32 победе, три ремија и 16 пораза, уз гол-разлику 82:50.

Напредак је почетком ове сезоне предводио некадашњи тренер Војводине Милан Ђуричић, који је због здравствених проблема морао да се повуче са те функције, па је ове зиме функцију шефа стручног штаба званично преузео Иван Стефановић. Најбољи стрелац „чарапана“ у овом првенству је искусни везиста Саша Марјановић, који је минуле јесени пет пута затресао мрежу. Осим њега, у екипи Напретка се, између осталих, налазе и двојица бивших играча Војводине, који су прошли и кроз омладинску школу „Илија Пантелић“, а то су Милан Спремо и Марко Бачанин. Са друге стране, од играча Војводине, дрес Напретка je раније носио Миљан Вукадиновић, који је пре две године управо из Крушевца стигао у редове „старе даме“.

За ову утакмицу, шеф стручног штаба Војводине Славољуб Ђорђевић неће моћи да рачуна на Михајла Нешковића, због црвеног картона добијеног у последњем колу јесењег дела првенства против Новог Пазара. Осим њега, сви остали играчи који су били на припремама у Турској су спремни и у конкуренцији за састав.

Улазнице за овај меч ће се продавати по ценама од 300 (запад), 200 (исток) и 100 динара (север). Улазнице за запад ће се продавати на главној благајни стадиона (између западне и јужне трибине), улазнице за исток ће се продавати на благајни на источној трибини (поред ресторана „Огњиште“), док ће се улазнице за север продавати у шопу навијача Војводине на западној трибини стадиона. Благајне ће бити отворене на дан меча, сат времена пре почетка утакмице.

С обзиром на то да ће се меч играти на међународни Дан заљубљених, фудбалски клуб Војводина је одлучио да улаз за парове на ову утакмицу буде бесплатан, при чему за њих неће бити потребно ни претходно преузимање улазница. Утакмица почиње у 15 часова, уз телевизијски пренос на каналу Арена премиум 1.

http://www.fkvojvodina.rs