Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Напредак 1:0 (0:0)

Нови Сад – Стадион ,,Карађорђе”. Судија: Момчило Марковић (Београд). Стрелац: Симић у 53. минуту. Жути картони: Човић, Стевановић, Матић, Максимовић, Лазаревић (Војводина), Стевановић, Бачанин (Напредак).

Војводина: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић, Буснић, Топић (од 64. Максимовић), Вукадиновић (од 90. Бастајић), Човић (од 64. Зукић), Симић, Вукчевић (од 50. Матић).

Напредак: Васиљевић, Јовановић, Керкез, Ђуричковић, Мршић, Томић (од 70. Рашковић), Спремо (од 87. Младеновић), Стевановић (од 61. Кочић), Марјановић, Крстић (од 70. Џугурдић), Јовановић (од 70. Бачанин).

Фудбалери Војводине победили су на свом „Карађорђу“ екипу Напретка резултатом 1:0 у 22. колу Супер лиге Србије.

Играчи су од првог минута водили жестоку борбу по читавом терену, а у првих 20 минута није било значајнијих прилика. Воша је потом имала најбољу шансу, Човић је проиграо Вукадиновића, који је са 10 метара шутирао преко гола.

Воша је наставила да напада, углавном по десној страни, где је веома опасан и офанзиван био десни бек Лазарезић, али је у неколико наврата изостао бољи центаршут и завршни пас.

Напредак је припретио само једном и то из корнера, Марјановић је покушао да изненади Роцкова, али је лопта прошла изнад пречке. До одласка на одмор, Вукадиновић је још једном покушао, са 18 метара шутирао је у први угао, на месту је био голман Васиљевић.

Воша је прва припретила и у другом полувремену, у 50. минуту Ђорђевић је центрирао на другу стативу, тамо је из прве гађао Вукадиновић, али била је ово тешка позиција, лопта је отишла поред гола.

Три минута касније, Воша је заслужено повела, Лазаревић је крунисао одличну игру сјајним центаршутем, а Симић са петерца главом погодио за 1:0.

У 73. минуту Војводина је пропустила огромну прилику да дође до другог гола, пошто су Матић и Зукић, промашили пенал. Претходно је Вукадиновић сјајним дриблингом изнудио прекршај Керкеза, а судија показао на белу тачку. Матићев ударац је прочитао голман Васиљевић, али је ВАР сигнализирао да су играчи Напретка раније ушли у шеснаестерац, па је казнени ударац поновљен. Други пут је лопту наместио Зукић, шутирао је боље од Матића, али је Васиљевић прочитао и његов ударац, па је остало 1:0.

Напредак је успео још једном да припрети и то опет из прекида, Марјановић је из слободњака искоса са леве стране гађао први угао, на месту је био Роцков.

У последњем минуту Вукадиновић је прошао по десној страни, несебично је вратио повратну кроз петерац, али до лопте није стигао Матић. У наставку исте акције, Максимовић је вратио повратну за Вукадиновића, чији је ударац поново зауставио одлични голман Васиљевић.

Воша је сачувала предност и сада са 33 бода заузима четврто место на табели.

http://www.fkvojvodina.rs