Vreme čitanja: 2minuta

Kapiten Mladosti iz Turije na srpskoligaškoj sceni

Dragoljub Vasić (25), jesenas jedan od najboljih igrača Mladosti iz Turije, drugoplasirane na vojvođanskom ”Severu”, karijeru će nastaviti u srpskoligašu Tisi (Adorjan). Sa kapitenskom trakom je predvodio saigrače, postigao sedam golova i privukao pažnju klubova iz višeg ranga.

-Bio sam na pripremama Tekstilca, za Odžačane postigao gol u prijateljskoj utakmici sa Vuteksom iz Vukovara. Odigrao sam ukupno tri meča, ali procenio sam da u konkurenciji igrača pristiglih sa prvoligaške scene ne bih imao željenu minutažu. U međuvremenu, pojavila se opcija da obučem dres Tise i nisam oklevao – kaže Dragoljub Vasić.

Već na prvom pojavljivanju u novom klubu, predstavio se na najbolji način. U pobedi protiv vojvođanskog ligaša Bajše (4:2), asistirao je kod dva gola.

-Tisa je sinonim odlične organizacije i stabilnosti na svim nivoima. Sviđa mi se priča u kojoj se forsiraju mladi igrači. Srpskoligaška scena za mene nije nepoznanica i učiniću sve da opravdam poverenje ljudi koji su mi pružili šansu da u jačoj konkurenciji nastavim uzlaznom linijom.

Tokom karijere, nosio je dres Mladosti iz Bačkog Jarka, Cementa i OFK Bečeja 1918. Za matični klub iz Turije, vežu ga najlepši trenuci.

-Bila je čast nositi kapitensku traku. Jesenas smo napravili sjajan rezultat, pozicionirali smo se kao najbliži pratilac lidera Stanišića. Prepoznatljiv je rukopis trenera Miroslava Kneževića, nadam se da će nam se putevi ponovo negde ukrstiti – rekao je Dragoljub Vasić.

M. Menićanin

Trojica u višem rangu

Za vojvođanskog ligaša iz Turije, ogromna satisfakcija, proistekla je iz činjenice da su, pored Vasića, još dvojica prvotimaca otišla u srpskoligaše. Miloš Popadić je prešao u OFK Bečej 1918, a Nikola Vasiljev u Borac (Šajkaš).