Време читања: 2 минута

Пријатељска утакмица

Татра – РФК НС-1921 1:3 (1:2)

Кисач – Судија: Алекса Граховац. Стрелци: Маројевић у 26. за Татру, а Митровић у 5, Пањак у 39. и Јевић у 80. за Нови Сад.

Татра: Костуранов, Врховац, Ђаковић, Апић, Живановић, Лаковић, Мијић, Свитић, Маројевић, Радин, Грубовић. Играли су још: Муњаш, Шмит, Мушикић, Вишњевац, Ђорђевић, Петровић.

РФК НС-1921: Хромиш, Вукаљевић, Кавчић, Бјелић, Бранковић, Кантарџић, Ковачевић, Митровић, Кулпинац, Марковић, Пањак. Играли су још: Штефек, Сувајџић, Јевић, Симић, Гаџић, Игњић, Балабановић, Ерак, Галић.

Марковић (РФК НС-1921) и Врховац (Татра)

Лидер војвођанског “Југа” са комбинованим тимом преслишао је Татру из Кисача, трећепласирану екипу Новосадске лиге. Канаринци су до предности дошли поготком Митровића, који је грешку одбране претворио у вођство. Шансу за изједначење имао је Грубовић, али је голман Хромиш правовремено реаговао. Мало је фалило да Митровић постигне и други гол, после шута са десетак метара центиметри су недостајали. У 26. минуту новајлија из ТСК-а, Маројевић, лоб ударцем надмудрио је Хромиша, изједначивши резултат. Костуранов се није дао изненадити, па је после Кавчићевог покушаја лопту проследио у корнер. Давид Пањак се уписао у стрелце пред одмор, а посао су му олакшали противнички играчи лошом разменом пасова. Тренер Шпоња од 60. минута дао је шансу стартерима из меча са Војводином из Перлеза, тачку је ставио Јевић, ударцем главом после центаршута Ерака.