Време читања: 3 минута

Супер лига Србије

Металац – Војводина 2:3 (1:1)

Горњи Милановац- Судија: Станко Остаћанин (Краљево). Стрелци: Ступаревић у 22. и Стојић у 70. за Металац, а Вукчевић у 41, Човић у 47. и Матић у 90. минуту за Војводину. Жути картони: Чађеновић, Одада (Металац), Вуклиш, Топић (Војводина).

Металац: Марковић, Николић, Јоковић, Стојић, Фићовић (од 54. Одада), Крајишник, Ђурић (од 79. Мандић), Ступаревић (од 88. Грбовић), Чађеновић (од 54. Цветковић), Влалукин, Престиж.

Војводина: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић, Топић, Буснић, Кабић (од 54. Матић), Човић (од 85. Зукић), Симић (од 85. Нешковић), Вукчевић (од 60. Бастајић).

Војводина је од почетка преузела иницијативу и имала посед лопте, али није имала праве шансе за гол. Металац је своју шансу чекао из контри и после грешака Војводине, а тако је домаћи тим и повео.

У 22. минуту Ступаревић је прошао по десном боку, у намери да центрира спољним делом стопала, лопта му је прешла преко ноге и преварила Емила Роцкова, који је у жељи да интервенише постигао аутогол. Роцков је приликом параде у паду ударио главом о стативу, али није доживео тежу повреду, па је остао на терену.

Војводина је поново преузела иницијативу, али је Металац поново сачекао једну контру да угрози гол Роцкова. Након Вошиног трећег везаног корнера на истеку пола часа игре, Металац је напао из контре, Престиж је центрирао, а Влалукин маказицама шутирао право у руке Емила Роцкова.

У 41. минуту Војводина је успела да изједначи после прве праве акције. Лазаревић је одиграо дупли пас са Буснићем, који га је маестрално проиграо петом, ударац десног бека Воше зауставио је голман Марковић, али је на одбијену лопту налетео Вукчевић и послао је под пречку за 1:1.

У надокнади првог дела игре, капитен Војводине Човић извео је одличан слободан ударац са 30 метара, лопта је прошла за мало поред стативе, па је резултат на полувремену остао непромењен – 1:1.

Ипак, тек што је Војводина кренула са центра, Човић је постигао погодак за 1:2. Ђорђевић је центрирао са левог бока, Човић је сачекао да лопта одскочи, а потом је искоса са десетак метара послао у супротан угао за преокрет „старе даме“.

Металац је покушао брзо да се врати у меч и већ у 55. минуту Ђурић је прошао Јеличића и изашао на Роцкова, али је голман Воше одлично интервенисао. Након тога покушао је и Крајишник, шутирао је поред гола, искоса са десне стране. У 70. минуту Металац је успео да изједначи, Стојић је добио дуел са Матићем и потом прецизним ударцем са скоро 25 метара од стативе матирао Роцкова за 2:2.

Тај погодак подигао је самопоуздање код домаћих играча, који су у 75. минуту поново угрозили гол Војводине, Ступаревић је проиграо Цветковића, који је са неколико метара шутирао у Роцкова. И у 84. минуту домаћи су имали прилику, Ступаревић је имао шансу, са 10 метара, право у руке Роцкова.

Војводина је коначно проиграла нешто боље у самом финишу, а у првом минуту надокнаде „стара дама“ је дошла до велике победе. Најпре је пробао да центрира Зукић, потом је из одбитка у петерац убацио лопту Лазаревић, а Матић је био најсналажљивији и погодио за 2:3.

Воша је тако уписала и другу везану победу у пролећном делу првенства.

http://www.fkvojvodina.rs