Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Радник Сурдулица 0:1 (0:0)

Нови Сад – Стадион ,,Карађорђе”. Судија: Јован Шегрт (Београд). Стрелац: Дуроњић у 59. минуту. Жути картони: Буснић (Војводина), Бабић, Јокић (Радник). Црвени картон: Ђорђевић (Војводина) у 34. минуту.

Војводина: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Стевановић, Ђорђевић, Буснић, Топић (од 77. Зукић), Вукадиновић, Човић (од 36. Деветак), Симић, Вукчевић (од 63. Матић).

Радник: Ранђеловић, Хоџић, Јокић, Радмановац, Богдановски (од 57. Дуроњић), Миловановић (од 76. Лукић), Суботић (од 76. Димитров), Орешчанин, Митошевић, Бабић (од 64. Недељковић), Спасић.

Први ударац ка голу имали су играчи Војводине у 14. минуту, Лазаревић је центрирао из слободњака, а Стевановић главом са десетак метара гађао право у голмана Радника.

Још бољу прилику имао је Вукчевић у 25. минуту, Ђорђевић је упутио одличан центаршут са левог бока, а нападач Војводине са петерца гађао главом поред стативе.

Кључни тренутак на мечу догодио се на истеку пола часа игре када је искључен Стефан Ђорђевић. Леви бек Војводине главом је ударио Богдановског, из ВАР собе стигла је препорука да главни судија погледа ту ситуацију, након чега је арбитар Шегрт показао директан црвени картон

Ђорђевић је одлучио моментално да реагује и да уведе дефанзивца, па је у 35. минуту Деветак заменио капитена Немању Човића. Радник је са играчем више постао опаснији тим, али је најбољу шансу за госте имао Миловановић тек у последњим тренуцима првог полувремена, када је на месту био Емил Роцков.

Војводина је имала прву прилику и у другом полувремену, Вукадиновић је узео лопту после грешке одбране Радника, унео је у средину и са ивице шеснаестерца шутирао преко гола.

Радник је успео да поведе у 59. минуту, из прве праве шансе у наставку, Суботић је прошао по десном боку, вратио повратну у петерац, а тамо је на правом месту био Дуроњић који је само поставио ногу и савладао Роцкова.

Након примљеног гола, Славољуб Ђорђевић је реаговао новом изменом, пошто је у 62. минуту Матић заменио Вукчевића. Седам минута касније, управо је он имао лепу прилику, после повратне Вукадиновића, Матић је шутирао по земљи, лопту је закачио и Симић, али је одбранио голман Ранђеловић.

Два минута касније нову шансу за Вошу имао је Стевановић, слично као на почетку утакмице, Лазаревић је извео слободњак, штопер домаће екипе главом је гађао право у Ранђеловића.

До краја утакмице, фудбалери Војводине су пребацили тежиште игре пред шеснаестерац гостујуће екипе, али није било више шанси, па ни промене резултата. Војводина је остала четврта на табели Супер лиге Србије са 36 бодова.

http://www.fkvojvodina.rs