Време читања: 2 минута

Подунавац из Белегиша са десеторицом новајлија креће у пролећне битке на војвођанском ”Југу”

После девет контролних мечева, Марко Живковић, тренер Подунавца из Белегиша, подвукао је црту и сумирао утиске, пред наставак трке на војвођанском ”Југу”. Не крије да је задовољан ангажовањем играча током претходних месец и по дана рада, уз нагласак да су новајлије улиле неопходну дозу квалитета и енергије.

-Ни као играч нисам прихватао просечност, стил не желим да мењам, јер знам колики су домети тима. Трка ће да буде захтевна, али желимо да пролеће обојимо позитивним тоновима. Два бода смо иза четвртопласираног, искорак ка врху, делује као могућа мисија. Свима ћемо да будемо тврд орах, верујем да смо пронашли лек за слабу реализацију, то је била бољка јесенас. Са друге стране, после лидера, имамо најбољу одбрану у лиги, пошто је мрежа остала нетакнута на осам утакмица. Оцена је да нисмо изгубили на чврстини дефанзивне линије – каже Марко Живковић, тренер Подунавца.

Опрему су задужили Немања Златковић (ОФК Београд), Дарко Грујић, Марко Вујовић и Бошко Паповић (Слога, Темерин), Вељко Рогановић (БСК, Борча), Mилош Живковић (Дунав), голман Вук Влајић (ОФК Стари град), Филип Триван (Торлак), Немања Качар (Раднички, НП) и Алекса Станисављевић (Смедерево 1924).

-Златковић је пројектован за левог бека, а као изданак школе Црвене звезде, прошао је пуно током каријере. Рогановић је мој некадашњи саиграч из лепих дана проведених у дресу Омладинца, док је Грујић јесенас постигао 12 голова, па очекујемо да, уз Паповића, допринесе бољем реализаторском учинку. Вујовић је адут на позицији задњег везног. Качар и Живковић су искусни играчи, озбиљно рачунамо и на Тривана и Станисављевића. За место између статива, Влајићу је конкуренција Мијат Трифуновић.

Ушушкани у средини табеле, са скором од седам победа, три ремија и пет пораза, уз гол-разлику 14:12, Белегишани немају бреме императива, а очекују да из тога проистекну добри резултати.

-Већ на пролећној премијери очекује нас озбиљан тест вредности са Цементом. Беочинци су освежили тим, желе да, попут нас, избришу јесење минусе. Позитиван резултат би представљао ветар у једра, па ћемо се ангажовати да га и остваримо. Поштујемо ривале, али не занемарујемо ни сопствене могућности. Руководство клуба је обезбедило одличне услове за рад, имамо обавезу да се одужимо на терену.

Последња провера, са Јединством из Сурчина (1:2), упркос поразу, није изазвала негативне емоције.

-Новајлије су се брзо уклопиле у систем. Било је осцилација у игри, као и грешака, неминовних у процесу уигравања, а трудили смо се да уочене слабости постепено елиминишемо. Резултатима током припремног периода нисмо били оптерећени, било је и победа и пораза, али најбитније је да су сви играчи добили шансу да се наметну. Имамо добар темељ, очекујем да ћемо га резултатски успешно надоградити и поглед на табелу учинити лепшим – истакао је Марко Живковић, тренер Подунавца.

М. Менићанин

Растанак са седморицом

Из клуба су отишли Драгомир Вукобратовић (Хајдук, Дивош), резервни голман Никола Племић и Илија Јанковић (Дунав), бонус Стефан Кувекаловић (ОФК Бечеј 1918), Милош Ковачевић (иностранство), Милутин Милетић и Небојша Павловић (Слобода).

Нова енергија: Тренер Живковић са новајлијама ФОТО: М. Менићанин