Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

У 25. колу Супер лиге Србије, фудбалери Војводине сутра гостују екипи Колубаре у Лазаревцу.

После две уводне победе овог пролећа, црвено-бели су победнички старт прекинули у прошлом колу против Радника, када су, са играчем мање током готово сат времена игре, на свом терену поражени минималним резултатом 0:1 (0:0). Међутим, без обзира на губитак бодова на том мечу, Воша је и даље на месту које води у квалификације за Лигу конференције наредне сезоне, са непромењеним амбицијама да ту и остане, баш као што има амбицију да се победом у Лазаревцу врати на победнички колосек.

Колубара се тренутно налази на 10. месту на табели са 29 бодова, седам мање него што има „стара дама“. Лазаревчани ове полусезоне имају практично идентичан учинак као и Војводина, пошто су у прва два кола забележили победу код куће против Вождовца и у гостима против Новог Пазара, да би у претходном колу били поражени на свом терену од Металца. Самим тим, јасно је да ће и они силно желети да неуспех против Металца „залече“ добрим резултатом против Војводине, поготово што им до краја сезоне предстоји велика борба за опстанак.

Најбољи стрелац и вероватно најбољи играч Колубаре је нападач Урош Ђурановић, који је ове сезоне постигао 10 голова у Супер лиги Србије. Поред њега, ту је и искусни нападач Дејан Ђенић, а свакако да важне играче тима из Лазаревца представљају и бивши играчи Војводине: штопер Никола Васиљевић, везиста Богдан Младеновић и везиста Петар Бојић, који је ове зиме дошао на позајмицу у Колубару из румунског Сепсија и сигурно представља велико појачање за ову екипу. Поред њих, ту је и леви бек Ненад Кочовић, који је прошао млађе категорије Војводине, а у Колубару је стигао прошлог лета из Кабела. Шеф стручног штаба Колубаре је искусни и добро познати тренер Дејан Ђурђевић.

Војводина и Колубара су се до сада само два пута састајали у својој историји. Први пут у 1/16 финала Купа Србије у сезони 2015/16, када је меч завршен резултатом 0:0, а Воша прошла даље тек након извођења пенала и сјајних одбрана садашњег тренера голмана „старе даме“ Срђана Жакуле, а други пут у првом делу текуће сезоне, када је Воша у Новом Саду победила резултатом 2:1 (1:0). Стрелци за Вошу тада су били Урош Ђурановић у 14. (аг) и Вељко Симић у 52, док је погодак за Лазаревчане постигао Немања Андрић у 91. минуту.

Сутрашња утакмица између Колубаре и Војводине почиње у 18 часова, уз директан пренос на ТВ каналу Арена премиум 1.