Време читања: 4 минута

Милић Стојаковић, председник Феникса 1995 из Старе Пазове, о амбицијама пред наставак трке у Српској лиги ”Војводина”

Не жели Милић Стојаковић, председник Феникса 1995 из Старе Пазове, да стручном штабу и играчима ствара притисак, кроз истицање чињенице да амбиције другопласираног тима Српске лиге ”Војводина” задовољава искључиво пласман међу прволигаше, већ се нада да ће наведена околност представљати окидач за добре резултате. Пред наставак трке, екипа је освежена са десеторицом новајлија.
-Бод мање, у односу на лидера ОФК Вршац, подгрејава наду да наша прича има покриће. Клуб функционише на стабилним темељима, играчи од нас нерадо одлазе, јер овде реч има већу тежину од слова на папиру. У минулом периоду, уложили смо огромна средства по питању инфраструктуре, па је у срцу сремске равнице заблистала Феникс арена, чији обриси никог не остављају равнодушним. Јесенас су и резултати били у равни са високим циљевима, а желимо да наставимо у истом ритму. Дошао је тренутак за искорак међу прволигаше – каже Милић Стојаковић, председник Феникса 1995.
Црвени дрес, задужили су: Брана Илић (Железничар, Панчево), Александар Димитрић (Младост ГАТ), Алекса Матић (Лозница), голман Никола Девић (БСК, Борча), Лука Драгић (Телеоптик), Никола Марјановић (Мачва 1929, Богатић), Игор Спајић (Раднички, СМ), Марко Шимун (Динамо 1945), Славен Јуриша (Борац, Сакуле) и Милан Пановић (Први мај).
-Никог нисмо случајно довели. Пратили смо њихове игре, најмање шест месеци. Илић је јесенас, на прволигашкој сцени, постигао седам голова. Због приватних разлога, одлучио је да напусти Железничар, а пошто живи у оближњим Голубинцима нисмо губили време и одмах смо ступили у преговоре. Матић је, захваљујући разумевању руководства Лознице, добио папире и спустио се ранг ниже, иако је везиста по мери сваког прволигаша. Јуриша је, са капитенском траком, предводио Борац, постигавши осам голова. Пановић је био најбољи стрелац Првог маја, док је Шимун, учинком током припремног периода, наговестио да би могао бити откровење пролећне етапе. На крилним позицијама, имамо повратника Димитрића и Драгића.
Најбоља одбрамбена линија лиге, остала је без Марка Булата (Орашје) и Јована Качаревића (Раднички 1912).
-Сходно одласцима, реаговали смо, тако што смо постигли договор са штоперима Спајићем и Марјановићем. Ако имамо у виду да су остали капитен Александар Радишић и бекови Никола Анђелковић и Александар Поповић, процена је да нећемо изгубити на чврстини одбрамбеног бедема. Голманима Вукашину Пилиповићу и Урошу Лазићу, придодали смо талентованог Николу Девића, рођеног 2004. године. Имамо најмлађи голмански трио у лиги, раде под надзором Жељка Радошевића и напредују жељеном динамиком.
Најбољи стрелац Лазар Милутиновић, наставио је у суперлигашу Спартаку ЖК, док је Миле Вујасин, упркос прелиминарном договору да остане до краја сезоне, отишао у Немачку.
-Милутиновић је код нас провео годину и по, дошавши из београдске Локомотиве. Почео је као десни бек, касније је експлодирао у улози крила. Огромна је сатисфакција за клуб, када првотимац оде у Супер лигу. Вујасин је имао намеру да остане, договор је био да може да иде, искључиво ако искрсне понуда из иностранства. Не треба трошити речи о томе колико би нам значио у пролећним биткама, али поштовали смо његову одлуку да се поново отисне у Немачку.
Зебњу не ствара ни одабир бонуса, јер се, уз јесенас стандардне Бојана Ћалића и Луку Девића, озбиљно наметнуо нападач Миленко Мијатовић (18).
-Повољна околност је да нам бонуси нису у игри само да бисмо испоштовали правило око њиховог броја међу стартерима, већ зато што имају потенцијал. Ћалић и Девић су у првом делу сезоне остварили добру минутажу, док се Мијатовић наметнуо кроз припремне утакмице, па је пројектован да добије већи простор у наставку трке. Стручни штаб води рачуна о сваком детаљу, успешно балансира однос искуства и младости, не желећи да брод скрене са курса ка зацртаном циљу.
Током уводна четири кола, предстоје три утакмице на домаћем терену и гостовање у Сомбору. Поглед у двориште конкурената није манир, већ се амбиције темеље на сопственом учинку и обавези да се у свакој утакмици пружи максимум.
-На пролећној премијери смо домаћини Првом мају, потом гостујемо Радничком 1912, па нам долазе Текстилац и ОФК Бечеј 1918. Пето коло доноси дерби сезоне са ОФК Вршцем, кога смо јесенас победили са 2:0. Распоред ривала је релативна ствар, са свима морамо да играмо пре или касније. Имајући у виду циљ, свака утакмица је обојена императивом победе, јер желимо да се вратимо на лидерску позицију. Тренутно смо усмерени на меч са Румљанима, имају чврсту и незгодну екипу, али то не сме да нам буде камен спотицања – рекао је Милић Стојаковић, председник Феникса 1995.
М. Менићанин

Јуриша паузира

Стручни штаб нема много брига уочи пролећне премијере. Очекује се офанзивна формација са Браном Илићем, као најистуренијим играчем, а једино ће паузирати новајлија Славен Јуриша, због парних картона.

Помоћ за Раднички (НБ)

После сазнања да је Радничком (Нови Београд) у пожару изгорео део клупских просторија и економата, руководство је одлучило да помогне спортским пријатељима, кроз опрему и реквизите за тренинге. Гест за похвалу!

ПРВА ЛИГА НА НИШАНУ: Милић Стојаковић ФОТО: Феникс 1995