Време читања: 2 минута

Итан Дервиши, нападач Слоге из Темерина, стрелац гола за ТВ шпице

У односу на јесењи део трке на војвођанском ”Југу”, темеринска Слога је из корена променила тим, јер је ангажовала десеторицу, и са подмлађеним саставом отпочела пролећне битке.
Итан Дервиши, нападач рођен 2003. године, пројектован је за играча од кога се очекује да головима потврди несумњиви потенцијал, чиме би му се отворила врата веће сцене. Сасвим реално је да од наредне сезоне заигра на српсколигашким теренима, а до тада има обавезу да голгетерским плесом чува Темеринце у врху табеле.
-Лепо ми је у Темерину, летос сам задужио црвено-бели дрес и постепено повећавао минутажу. Дошао сам из Петроварадина, где сам прошле сезоне постигао 14 голова у Новосадској лиги. Велика је разлика између рангова такмичења, па ми је било потребно мало времена да бих се адаптирао на веће захтеве. Прича се развија у жељеном правцу, овде имам неопходне услове да напредујем – каже Итан Дервиши.
Сезона у Петроварадину, представљала је ватрено крштење у сениорској конкуренцији. Са лоптом је почео да се дружи у Школи фудбала ”Професор Болесников”, касније је тренирао код Петра Пуаче и у ШФ Бистрица, док је део омладинског стажа распоредио у ОФК Београду и Војводини.
-Од почетка сам се пронашао у офанзивним задацима. Волим да дајем голове, али и да асистирам. Одговара ми стил игре Слоге, нема притиска, надигравамо се с ривалима, при чему је у тиму плејада младих играча. Енергија је одлична, допуњујемо се међусобно и трудимо да грешке сведемо на минимум.
На пролећној премијери, у Ердевику (1:1), постигао је првенац, а мајсторија са 30 метара, за ТВ шпице, дуго ће се препричавати.
-Зоран Јакшић ми је одложио лопту, левицом сам распалио из прве, погодивши супротан угао. Голман је парадом само улепшао гол. Касније су ми навијачи рекли да су имали утисак да ударац не би укротила ни двојица чувара мреже. Знам за неугодну традицију са Ердевичанима, ово је био десети међусобни меч, а немамо победу. Чуо сам да ни са једним ривалом у лиги скор није тако неповољан.
Темеринци имају добру бодовну залиху, али су у серији од четири кола без победе. Наредног викенда су домаћини Радничком (НП), потом гостују у Беочину, па им на мегдан долази комшијска Младост.
-Бод са премијере је битан на пољу самопоуздања. Изгубиће вредност уколико не победимо Пазовчане. Јесенас смо их добили на њиховом терену, покушаћемо да применимо исти рецепт пред нашим навијачима. Високо се котирамо, желимо да сачувамо позицију уз раме најбољима – рекао је Итан Дервиши.
М. Менићанин

Балабан: Верујем у њега

Јован Балабан, председник Слоге, није крио задовољство, због мајсторије младог нападача:

-Пратили смо његове игре прошле сезоне, нисмо га случајно довели. Верујем у њега, очекујем да пролеће обоји позитивним тоновима.