Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Три горка искуства остала су иза фудбалера Војводине у претходна три кола Супер лиге Србије. Минимални порази од Радника, Колубаре и ТСЦ-а, на које су значајно утицали сопствени пропусти и грешке (два црвена картона, неискоришћен пенал итд), утицали су на то да црвено-бели испусте предност коју су имали у односу на најближе пратиоце и да склизну са четвртог на пето место на табели, које, са истим бројем бодова, тренутно деле са екипом Радничког из Ниша, тима којем ће сутра гостовати у оквиру 27. првенственог кола.

Јасно је свима да је ова утакмица од изузетне важности за обе екипе, те се може означити и као најзанимљивији сусрет у Супер лиги предстојећег викенда. Раднички је слабо почео ову полусезону, пошто је, након уводног пораза од Партизана, забележио три узастопна ремија против Вождовца, Новог Пазара и Металца, а до првог пролећног тријумфа је дошао тек у прошлом колу против Колубаре. Сигурно да је та победа дала одређени ветар у леђа популарном „Реалу са Нишаве“, који ће победничке амбиције имати и против „старе даме“, свог директног конкурента у борби за Европу.

Најбољи стрелац Радничког ове сезоне је нападач Миљан Шкрбић, који је до сада постигао девет првенствених голова, али због повреде колена неће играти вероватно до краја првенства. Из тог разлога, највећу опасност по одбрану Војводине представљаће млади 19-годишњи офанзивни везиста Стефан Митровић, стрелац седам голова у овом првенству, при чему је последњи, уједно и победоносни на том мечу, постигао у прошлом колу против Колубаре.

Такође, црвено-бели ће велику пажњу морати да обрате и на искусног бившег фудбалера Црвене звезде Филипа Касалицу, као и на младог Николу Штулића, доскорашњег нападача Партизана. На средини терена, главну улогу у тиму Радничког има јапански интернационалац Риохеи Мићибући, а треба нагласити да важне играче „Реала са Нишаве“ представљају и бивши фудбалери Војводине – везисти Лазар Арсић и Александар Месаровић и десни бек Никола Аксентијевић. Тренер екипе из Ниша је Радослав Батак, такође бивши фудбалер и некадашњи шеф стручног штаба Војводине. Са друге стране, од Вошиних играча, дрес Радничког је својевремено носио леви бек Стефан Ђорђевић, које се управо одатле и вратио у Војводину у јануару 2020. године.

Интересантно је то да ће сутрашња утакмица бити јубиларна 100. у дугој историји сусрета између ова два клуба. На досадашњих 99 мечева, више успеха је имала „стара дама“, која је забележила 44 победе, 30 ремија и 25 пораза, уз гол-разлику 142:98. На последњем мечу између ових ривала, одиграном јесенас у Новом Саду, резултат је био 1:1, а стрелци су били Лазар Арсић у 34. за Раднички и Мирко Топић у 70. минуту за Војводину.

Сутрашња утакмица на „Чаиру“ почиње у 17 часова, уз директан ТВ пренос на каналу Арена спорт 1.