Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Чукарички 1:2 (1:0)

Нови Сад – Стадион ,, Карађорђе”. Судија: Лазар Лукић (Београд). Стрелци: Матић (из пенала) у 27. за Војводину, а Ндиаје у 51. и Ракоњац у 78. за Чукарички. Жути картон: Јеличић (Војводина).

Војводина: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Деветак, Ђорђевић, Буснић (од 80. Нешковић), Топић, Вукадиновић (од 87. Милетић), Зукић, Вукчевић (од 57. Кабић), Матић.

Чукарички: Петровић, Стевановић, Шапић, Пушкарић, Рогановић, Мијаиловић, Лукић (од 69. Ковач), Чоловић (од 79. Савић), Кајевић (од 87. Белић), Ндиаје (од 69. Јанковић), Ракоњац (од 87. Спасојевић).

Ово је био деби новог тренера Војводине Драгана Радојичића, који је направио једну значајну промену у тактици, пошто је Вукадиновић почео као лево крило, док је на његовом месту по десној страни играо Вукчевић.

Гости су кренули офанзивно од самог почетка, и већ у другом минуту Кајевић је из непосредне близине главом гађао преко гола. Војводина је први пут припретила после соло акције Вукадиновића, који је са двадесетак метара шутирао директно у голмана.

Емил Роцков се истакао после 20 минута игре, Рогановић је покушао да га изненади директним ударцем из корнера, али је голман Воше интервенисао.

У 26. минуту судија је досудио пенал за Војводину, након што је центаршут Лазаревића са десног бока руком зауставио Мијаиловић. Одговорност је преузео Матић који је шутирао по средини гола за вођство Војводине.

Након вођства домаће екипе, Чукарички је био потпуно безопасан, Воша је на полувремену имала предност од 1:0.

Чукарички је офанзивно кренуо и у другом полувремену и у 51. минуту дошао је до изједначења. Чоловић је прошао по левом боку и центрирао, Ракоњац је закачио лопту главом, а на другој стативи сачекао ју је Ндиаје и погодио супротан угао за 1:1.

Само два минута касније Рогановић је одлично прошао по левом боку и пришао готово до петерца, упутио је оштру повратну, али је његову намеру прочитао сјајни Роцков.

У 58. минуту Воша је имала највећу шансу, након корнера, Буснић је шутирао искоса са леве стране, лопта је дошла до Зукића у петерцу, који је одлучио да врати повратну, али је ударац Деветка изблокиран.  Десет минута касније поново се истакао одлични Роцков, након контре Чукаричког, Лукић је гађао сам угао са ивице шеснаестерца, голман Воше је уписао нову интервенцију.

У 78. минуту Чукарички је преокренуо голом Ракоњца. Јанковић је прошао по левом крилу и центрирао, а нападач Чукаричког је био највиши у скоку за 1:2.

Воша је после примљеног гола кренула у офанзиву, а у 84. умало је Ђорђевић погодио за 2:2. Након Лазаревићевог прекида, леви бек Воше је остао сам на другој стативи, али га је Стевановић изблокирао у последњем тренутку.

Ту није био крај узбуђењима, у 87. минуту Кабић је упутио одличан ударац са 20 метара, али је Петровић парадом зауставио Вошину последњу шансу за изједначење.