Време читања: 2 минута

Темеринци у општинском дербију дочекују Младост из Бачког Јарка

Када мегдан поделе општински ривали Слога и Младост, загарантовани су беспоштедна борба и пуне трибине. Јесенас су Темеринци били убедљиви на Ливадици (4:0) и боље се котирају на табели, али домаћини су свесни да у комшијским дербијима позиција на табели не игра пресудну улогу. Присуство ТВ камера и пренос уживо, требало би да додатно мотивишу актере.
-Упркос кадровским проблемима, из три пролећна испита, освојили смо четири бода и задржали висок пласман. Не памтим да смо имали више играча ван протокола, не успевамо ни записник да попунимо, али лавовски се боримо за сваки бод. Тако ће да буде и у двобоју са Јарачанима – каже Роберт Пастор, капитен Слоге.
Црвено-бели су освојили највише бодова у гостима и генерално боље играју на страни. Домаћи терен малих димензија погодује дефазивно оријентисаним ривалима, а Темеринци ове сезоне негују офазиван стил, па имају проблем да разбију бункер.
-На домаћем терену смо везали два пораза и даћемо све од себе да прекинемо негативан низ. Јесенас смо убедљиво победили у комшилуку, али оба састава су претрпела промене и у оваквим мечевима нема фаворита. Очекујем добар одзив навијача – рекао је Роберт Пастор.
Јарачани су у серији од пет мечева без победе. Последњи пут су се радовали 6. новембра, освојивши бодове у двобоју са Јединством из Руменке (3:1). Зоран Зукић (40), капитен Младости, две и по године је носио дрес Слоге у српсколигашким данима и био најбољи стрелац ”Војводине”.
-Жао ми је што оба клуба нису на српсколигашкој сцени. Актуелни тренутак је другачији, нама је сваки бод драгоцен у грчевитој борби за опстанак, док је Слога направила залиху за миран пролећни лет. Ово нам је једна од последњих прилика да ухватимо воз ка мирнијим водама – истиче Зоран Зукић.
Под вођством новог тренера Драгана Ћулума, плаво-бели играју чврсто, при чему шкрипи у реализацији.
-Рачунајући и последња два јесења кола, за 360 минута, постигли смо само један гол и то из пенала. Играмо под притиском, свака утакмица је квалификациона. Желимо да направимо искорак из опасне зоне, па ћемо у Темерину покушати да окренемо лист. Три бода би представљала огроман стимуланс за наставак трке – нагласио је Зоран Зукић.
М. Менићанин

Кочиш паузира

Кадровски билтен Слоге је и даље неповољан. Срђан Кочиш је поцрвенео у Беочину, ван строја је везиста Игор Павићевић, док су под знаком питања млади Ђорђе Пролић и Ненад Марјановић. У тим се враћа штопер Немања Томић.