Време читања: 2 минута

Феникс 1995 из Старе Пазове четири кола без победе, стрелци посте 270 минута

Излаз из лавиринта резултата испод очекивања, фудбалери Феникса 1995 нису пронашли ни у двобоју са ОФК Бечејом 1918 (0:0). Највише брине чињеница да стрелци посте 270 минута, при чему ни шок терапија са променом тренера, после пролећне премијере, није покренула играче у жељеном правцу.
Владимир Ливаја, наследник Милана Вујасина, променио је формацију, стављајући акценат на везни ред, где су поверење, у окршају са Бечејцима, добила петорица. Нема резултатског помака, док је стрпљење попут зрнаца песка у пешчаном сату и убрзано нестаје.
Бечејци су на мегдан изашли десетковани, на клупи су имали само тројицу бонуса и храбро су се испрсили, не дозволивши пораз ни у четвртом међусобном окршају. Чак им се указала и најбоља шанса на утакмици, када је Никола Томић, погодио пречку. Покушаји домаћина, могли су да се изброје на прсте једне руке, била је то презентација скромног репертоара кандидата за пласман у виши ранг.
Минули прелазни рок, окончан је ангажовањем десеторице, при чему су, поједине новајлије, попут Бране Илића, Славена Јурише и Милана Пановића, дошли са епитетом најбољег стрелца претходног клуба. Немогуће је да им је преко ноћи понестало барута, али цифре испод учинка су немилосрдне, истовремено и забрињавајуће, са аспекта шанси да се престигне лидер ОФК Вршац.
Одложена утакмица са Текстилцем, на програму је у среду, у Старој Пазови, а већ наредног викенда предстоји гостовање под Вршачком кулом. Јесенас је Феникс 1995 победио оба ова ривала, али тада је у својим редовима имао Милета Вујасина и Лазара Милутиновића. Њихови одласци на већу сцену, у Немачку, односно у суперлигаша Спартак ЖК, несумњиво су покидали офанзивне нити, а наследник способан да их повеже још се није профилисао. Рачунајући и последње јесење коло, серија без победе, траје четири рунде и то је предуго за тим са озбиљним амбицијама.
Играчи су на потезу, руководство клуба им је обезбедило све услове, па је потребно да се погледају у очи и да коначно окрену нови лист, јер оваква вожња води у слепу улицу. Наредних 180 минута представљаће тест вредности и показатељ крајњих домета. Кредити су потрошени, простор за калкулисање је сужен до крајњих грница, па би само максималан учинак проширио видике у започетој борби за Прву лигу. Другачији исходи, пројектовани циљ, оставили би у магли, као недостижан. Бар за постојећи играчки кадар…
М. Менићанин

ПОТРОШЕНИ КРЕДИТИ: Никола Анђелковић (црвени дрес) ФОТО: М. Менићанин