Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Пролетер 2:1 (2:0)

Нови Сад – Стадион ,,Карађорђе”. Гледалаца: 1000. Судија: Ненад Минаковић (Нови Сад). Стрелци: Андрејевић (аутогол) у 9. и Симић у 10. за Војводину, а Ј. Илић у 75. за Пролетер. Жути картони: Јеличић, Лазаревић (Војводина), Јовановић, Илић, Андрејевић, Нинковић (Пролетер).

Војводина: Роцков, Лазаревић (од 84. Ковачевић), Јеличић, Стевановић, Ђорђевић, Максимовић, Топић, Симић, Зукић (од 67. Нешковић), Вукадиновић (од 78. Кабић), Матић (од 67. Вукчевић).

Пролетер: Петрић, Томовић (од 37. Нинковић), Јовановић (од 72. Скопљак), Митровић, Вукасовић, Дунђерски, Илић, Танасин (од 66. Милошевић), Андрејевић, Којић (од 66. Младеновић), Калуђеровић.

Воша је одлично отворила утакмицу и веома брзо стекла два гола предности. У деветом минуту, Лазаревић је извео корнер са леве стране, а Андрејевић у жељи да интервенише главом послао лопту у сопствену мрежу за 1:0.

Само два минута касније, после новог корнера, Воша је дуплирала предност. Центрирао је Лазаревић, Матић је скренуо лопту главом до друге стативе, а тамо је на правом месту био Симић за 2:0.

Након погодака домаће екипе, темпо је опао, праве шансе су изостале, иако је Војводина наставила да доминира и да напада углавном по десној страни на којој је најопаснији био Лазаревић. Екипа Пролетера није упутила ниједан ударац ка голу Емила Роцкова све до 57. минута када је Којић шутирао поред стативе.

Воша је прву озбиљнију шансу у наставку имала у 62. минуту, после контре, Вукадиновић је центрирао са десног бока, Матић је са петерца шутирао преко гола.

Пролетер је успео да смањи резултат из првог ударца у оквир гола и то уз доста среће, Илић је налетео на једну одбијену, шутирао са 20 метара, а лопта је на путу ка голу погодила Стевановића и преварила Роцкова за 2:1.

Два минута касније Пролетер је имао нову шансу, Берталан Кун је са десетак метара шутирао поред стативе. Убрзо након тога, у 79. минуту, Нинковић је оштрим стартом оборио Лазаревића са леђа, дошло је до гужве и сукоба са Јеличићем, па је судија обојици играча показао по јавну опомену. Десни бек Војводине покушао је да настави меч, али није успео, па је морао да напусти игру 10 минута пре краја.

До краја није било промене резултата, па је Воша сада са 39 бодова седма на табели.