Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Тренер Војводине Драган Радојичић оптимистичан је пред почетак плеј-офа и прве утакмице са екипом Напретка.

Фудбалери „старе даме“ угостиће у недељу у 18 часова екипу Напретка, а Радојичић очекује још једну тешку утакмицу.

– Чека нас нова тешка утакмица против квалитетног ривала, који је у последњим тренуцима изборио пласман у плеј-оф и тако сигурно подигао самопоуздање, баш као и ми након тријумфа у прошлом колу. Ми опет имамо императив победе, европске амбиције, али има их и Напредак. У преосталом делу све утакмице ће бити тешке, чека нас седам финала и желимо да у првом мечу освојимо три бода. У екипи влада одлична атмосфера, као што сам и рекао, растемо из кола у коло. Нама ће сигурно недостајати суспендовани Лазаревић, али кога нема, без њега се мора. Он нама доноси посебан квалитет у нападу, али сам сигуран и да ће нам играч који буде играо уместо њега помоћи и испунити своје задатке – рекао је Радојичић.

Он је поновио да од своје екипе очекује нападачку игру, али да ће то много зависти и од екипе Напретка.

– Поново желимо да играмо на половини противника, да имамо лопту у свом поседу, да будемо опасни по гол, а да успемо да сачувамо нашу мрежу. То ће опет зависити и од противника, а Напредак има изузетно квалитетан тим, посебно голмана и штопере, али и везни ред, тако да и ћемо и ми имати главобољу да зауставимо такву екипу. Знам да ће моји момци бити поново мотивисани и спремни и сигуран сам да ће нам донети три бода – истакао је Радојичић.

У прошлом мечу против Напретка, голман Васиљевић је одбранио два пенала, али Радојичић сматра да ударац са 11 метара мора да буде сигуран гол.

– Пенал може да буде само слабо изведен. Колико год да је голман квалитетан, када се пенал шутне онако како треба, онда је то стопостотна шанса. Јако су мале вероватноће да голман одбрани, ако извођач шутне пенал како треба. Ја се надам да нећемо чекати да нам неки пенал донесе бодове, да ћемо реализовати ситуације из игре. Али и ако дође до пенала, имамо спремну и анализу голмана Васиљевића, тако да нам то неће представљати проблем – каже Радојичић.

Тренер Воше верује да ће карактер, мотивација и жеља бити пресудни у борби за пласман у Европу.

– Квалитет екипа које се боре за пласман у Европу је подједнак и одлучиће само победе, а њих доносе надахнуће, жеља, карактер и мотивација играча. Мене радује што смо се и у тим сегментима подигли и да имам право да верујем у пласман у Европу. Имамо тежак распоред, али исто је тако и осталим екипама, нико неће имати лак посао. Имамо три утакмице код куће, чекају нас два везана сусрета против Црвене звезде и Партизана, али морамо да будемо спремни на све. Ми морамо ићи корак по корак и мислити само на то како да освојимо три бода у наредној утакмици. И против Црвене звезде и Партизана нећемо мењати свој стил, увек ћемо ићи на победу и даваћемо све од себе на свакој утакмици – закључио је Радојичић.