Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Напредак 2:0 (0:0)

Нови Сад – Стадион ,,Карађорђе”. Гледалаца: 800. Судија: Андријани Стојановић (Београд). Стрелци: Максимовић у 76. и Новевски у 90+4. минуту. Жути картони: Топић, Зукић (Војводина), Кунић, Иванић (Напредак).

Војводина: Роцков, Јеличић (од 74. Новевски), Ковачевић, Стевановић, Ђорђевић, Топић (од 67. Нешковић), Максимовић, Вукадиновић (од 83. Буснић), Зукић (од 46. Бастајић), В. Симић, Матић (од 67. Вукчевић).

Напредак: Васиљевић, С. Јовановић, Керкез, Младеновић (од 81. Џугурдић), Кочић (од 39. Иванић), Мршић, Спремо, Стевановић, Крстић, Ђ. Јовановић (од 61. Марјановић), Мелуновић (од 81. Кунић).

Фудбалери Војводине победили су екипу Напретка резултатом 2:0 (0:0), у 31. колу Супер лиге Србије.

Специјални гости ФК Војводина на данашњој утакмици били су играчи и чланови стручног штаба и управе хокејашког клуба Војводина, који су јучерашњом победом против Црвене звезде дошли до титуле шампиона Србије. Пред почетак утакмице, они су прошетали атлетском стазом стадиона „Карађорђе“, а присутни гледаоци су их поздравили срдачним аплаузом.

Прво полувреме је протекло у игри без много шанси, уз нешто већи посед лопте фудбалера Војводине. Једина права прилика је виђена у 25. минуту, када је, после дуплог паса Ђорђевића и Вељка Симића, са око 12-13 метара искоса волеј ударац упутио Матић, али је лопта погодила пречку гола гостију.

Ништа другачије није било ни у наставку сусрета, све до 76. минута, када је Војводина повела евроголом Максимовића. Након слободног ударца за „стару даму“, неко од фудбалера Напретка је избацио лопту из шеснаестерца гостију, што је било довољно само за то да сјајан волеј ударац са око 23-24 метра искоса упути Максимовић, који је савладао немоћног голмана Васиљевића.

И након стеченог вођства, Воша је наставила да напада и успела је да удаљи противника од сопственог гола, а до победе је дошла у самом финишу меча. У 94. минуту, Новевски је прошао по десној страни, а потом практично из „мртвог угла“ са око три-четири метра успео да савлада Васиљевића и тако постави коначан резултат утакмице.