Време читања: 2 минута

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Вождовац – Војводина 2:1 (1:1)

Београд – Стадион Вождовца. Судија: Милан Митић. Стрелци: Ивезић у 33. и Мијаиловић у 58. за Вождовац, а Симић (из пенала) у 30. за Војводину. Жути картони: Пуртић, Ивезић, Дамјановић (Вождовац), Буснић, Лазаревић, Вукчевић, Зукић (Војводина).

Вождовац: Крунић, Миловић, Лацикас, Мијаиловић (од 76. Новаковић), Пантовић, Ајдиновић (од 69 Дамјановић), Милојевић (од 69. Ђуришић), Пуртић (од 90+2. Станисављевић), Ћирковић (од 90+2 Машовић), Ивезић, Хајдин

Војводина: Роцков, Лазаревић, Јеличић, Стевановић (од 83. Мркаић), Ђорђевић, Максимовић (од 67. Зукић), Буснић (од 83. Кабић), Вукадиновић, Симић, Нешковић (од 67. Новевски), Вукчевић (од 67. Матић).

Вождовац је први припретио преко Милојевића, који је са ивице шеснаестерца шутирао директно у Роцкова. Потом је још бољи покушај имао Ћирковић, са неких 22 метра шутирао је преко пречке.

Воша је први пут припретила после прекида, Стевановић је остао на другој стативи, шутирао је у први угао, али је на месту био Крунић.

На истеку пола часа игре, Воша је повела, Симић је преварио свог чувара Мијаиловића, који га је оборио, а судија показао на белу тачку. Одговорност је преузео управо Симић који је гађао по средини гола за 0:1.

Вождовац је успео да изједначи после само два минута, након прекида и лошије реакције одбране Војводине, лопта је пала право на ногу Ивезићу који је лако савладао Роцкова за 1:1.

До одласка на одмор Вождовац је имао одличну шансу, Ајдиновић је избегао офсајд замку, примио лопту испред Роцкова, али је голман Воше маестрално интервенисао и сачувао своју мрежу, па је на полувремену остало 1:1.

Домаћи су имали и прве две шансе на старту другог  полувремена, али је ударце Ћирковића и Лацикаса лако зауставио Роцков. Ипак, голман Воше ништа није могао у 58. минуту када је Нешковић олако пустио Мијаиловића да прими једну одбијену лопту и пошаље је са 15 метара у даљи угао за преокрет Вождовца.

Воша је убрзо узвратила, у 65. минуту Вукадиновића су милиметри делили од еврогола. Офанзивац Воше је са 35  метара снажно шутирао левом ногом у горњи леви угао, али је статива сачувала голмана Крунића. Два минута касније Нешковић је имао још једну шансу, ушао је у опасну зону искоса са леве стране  и погодио спољни део мреже.

Након тога, Драган Радојичић је направио троструку измену, изашли су Вукчевић, Нешковић и Максимовић, ушли су Матић, Зукић и Новевски.

Гости су од тог тренутка пребацили тежиште на половину ривала и кренули у офанзиву, али се Вождовац добро поставио и није дозволио веће шансе пред својим голом. Због тога је Радојичић направио још две офанзивне промене, у 83. минуту ушли су и Кабић и Мркаић уместо Стевановића и Буснића.

Ипак, Воша није успела до краја да озбиљније угрози гол домаће екипе, па је Вождовац освојио важне бодове у даљој борби за пласман у Европу. Војводина је сада седма на табели са 42 бода, али по 44 имају Вождовац, ТСЦ и Раднички, тако да се трка наставља до самог краја.