Време читања: 2 минута

ВОЈВОЂАНСКА ЛИГА “СЕВЕР”

Градиштанци стабилизовали форму, голгетер Јелић уписао 11. рецку

Братислав Јелић, нападач Војводине из Бачког Градишта, одлучио је победника меча у Сенти, уписавши 11. рецку у голгетерску колону. Градиштанци су коначно ушли у добар ритам, то им је отворило пут ка трећој позицији, уочи гостовања лидеру Станишићу.

-Утрчао сам у казнени простор и ударцем главом реаговао на центаршут капитена Миодрага Пеленгића. Послао сам лопту тамо где је била неухватљива за голмана. Имао сам још шанси, најбољу у финишу меча, када ми је недостајало концентрације. Одиграли смо добро, Сента има одличан тим, а бодови из двобоја са конкурентом у борби за највиши пласман вреде двоструко – каже Братислав Јелић, са 1505 минута на терену у досадашњем делу трке.

Један од водећих стрелаца лиге, на гостовању Станишићу, уписаће јубиларни 50. наступ.

-То је додатни мотив да јубилеј украсим голом. Станишић има 13 бодова више од другопласиране Бачке 1901 и већ може да прави планове за Српску лигу. Видећемо где смо у односу на најбољи тим каравана, верујем да нећемо разочарати и да ћемо у игри без притиска остварити позитиван резултат – рекао је Братислав Јелић.

Рачунајући и бодове за зеленим столом из меча са Апатинцима, плаво-бели су нанизали четири победе. Позитивна реакција играча била је неопходна после непријатне мартовске серије пораза од Херцеговца, ЧСК Пиваре и Бачке 1901.

-Домаћини су боље отворили меч, већ у 5. минуту, имали су пенал, али Боривој Бабин је сачувао мрежу и послао ветар у једра саиграчима. Током целе утакмице уливао је сигурност, покупио је све лопте, после центаршутева играча Сенте. Задовољан сам епилогом, поглед на табелу смо учинили лепшим. Дефинитивно смо пребродили краткотрајну резултатску кризу и стабилизовали форму – каже Ото Барта, тренер Војводине.

Млади чувар мреже Боривој Бабин, рођен је 2001. године, а у Војводину је дошао пре годину дана из Србобрана. У Сенти се испречио домаћину, поставио је рампу и потврдио да рад са тренером голмана Слободаном Бацковићем доприноси даљем напретку.

-Одбрањени пенал, иако у раној фази, усмерио је воду на нашу воденицу. Под утиском тог позитивног детаља одиграли смо дисциплиновано и у борбеном мечу, са 10 жутих картона, заслужено освојили бодове. Највећи део првенства, провели смо међу водећом тројком и било би праведно да тако позиционирани дочекамо крај трке – истакао је Боривој Бабин.

М. Менићанин

Пеленгић асистент

Миодраг Пеленгић, уписао је 110. меч за Војводину. Са капитенском траком, предводио је саиграче, одигравши улогу асистента, после продора по левој страни:

-Приметио сам да је Братислав Јелић правовремено кренуо ка казненом простору. Чим сам изградио простор за центаршут, упутио сам лопту ка њему, очекујући да висином добије предност у односу на чуваре.