Време читања: 2 минута

Головима у финишу фудбалери Феникса 1995 пребродили гостовање у Бачкој Паланци и вратили се на другу позицију

Имајући у виду резултате на домаћем терену, у последње време, фудбалерима Феникса 1995, више би одговарало да све мечеве играју у гостима, јер су после Тисе (3:0), били на висини задатка и са ОФК Старим градом (2:0). Епилог меча у Бачкој Паланци, не само да је вратио самопоуздање, делимично пољуљано после пораза од Панчеваца, већ је и омогућио искорак на позицију најближег пратиоца лидера ОФК Вршца.
-Не успевамо да повежемо пар позитивних резултата, то је разлог што смо једно коло трећи или четврти, а затим заблистамо у гостима, па се вратимо на другу позицију. Разумео бих осцилације да имамо плејаду младих играча у постави, али овако не могу да проникнем у разлоге издања испод очекивања. Одиграли смо тактички зрело у Бачкој Паланци и заслужено победили – каже Милан Вујасин, тренер Феникса 1995.
И док су Вршчани одмакли на недостижних једанаест бодова, борба за пласман међу водећом петорком је отворена.
-Долази нам Борац из Шајкаша, а потом играмо локални дерби са Јединством. Играчи су свесни да су, не само потрошли кредит, већ и да су у минусу, па је на њима да се до краја првенства покушају искупити и бар донекле поправити утисак у очима навијача. Желимо да видимо и на кога се можемо ослонити наредне сезоне – истакао је Милан Вујасин.
Епитет јунака меча крај Дунава, понео је леви бек Александар Поповић, асистент код водећег гола.
-Приметио сам да се у казненом простору домаћина налазе четворица саиграча, па сам лопту, са леве стране, без оклевања послао пред гол Паланчана, а најбоље је реаговао Никола Анђелковић. Вратили смо се на другу позицију и у доброј атмосфери очекујемо меч са све бољим Шајкашанима – рекао је Александар Поповић.
Други гол, постигнут је пет минута касније. Капитен Александар Радишић, пресекао је напад домаћина, повукао лопту неколико метара и асистирао бонусу Миленку Мијатовићу. Млади нападач се одлично снашао, заобишао је голмана и пласирао лопту у празан гол.
-Постојала је доза притиска, јер смо желели да се искупимо за непланирани пораз од Панчеваца у ванредном колу. Могли смо и пре финиша да решимо питање победника, али коцкице су се поклопиле тек у последњих десет минута. Имали смо прволигашке амбиције, а сами себе смо, резултатима испод очекивања у пролећном делу, саплели на путу ка циљу – истиче капитен Александар Радишић.
М. Менићанин

Младима већа минутажа

Миленко Мијатовић је рођен 2003. године и одиграо је цео меч. У улози десног бека, позитиван утисак, оставио је Предраг Михајловић (18).
-Младе снаге ће добијати све већу минутажу. То је неопходно за процес њиховог играчког сазревања – категоричан је Милорад Инђић, спортски директор.