Време читања: 2 минута

НОВОСАДСКА ЛИГА

Славија (НС) – Татра 3:2 (0:2)

Нови Сад – Стадион Славије. Гледалаца: 200. Судија: Спасоје Јуришић (Нови Сад) 5,5. Стрелци: Стојичић (из пенала) у 62, 89. и Стајић у 77. за Славију, а Маројевић (из пенала) у 31. и Грубовић у 33. за Татру. Жути картони: Стојичић, Гајић, Ђанковић (Славија), Костуранов, Петровић, Апић (Татра).

СЛАВИЈА: Чавић 7, Гајић 7, Вучковић 7, Јанић 7, Стајић 7,5, Јашовић 7, Дражић 7, Радовановић 7 (од 46. Ђанковић 7,5), Стојичић 8 (од 90+1. Ружић -), Асани 7,5, Ферати 7.

ТАТРА: Костуранов 6,5, Шмит 6,5, Петровић 6,5, Живановић 6,5, Мијић 7, Лаковић 7, Пекић 6,5, Маројевић 7, Грубовић 7,5 (од 70. Ђаковић -), Свитић 7, Апић 6,5.

Играч утакмице: Бојан Стојичић

Дерби кола припао је фудбалерима Славије, после преокрета.

Татра је одиграла најбоље полувреме овог пролећа, што довољно говори и резултат са којим се отишло на паузу – 0:2.

Милан Грубовић био је нерешива енигма за одбрану ривала, прво је сервирао шансу Пекићу, која је отишла у неповрат, а затим је изнудио и једанаестерац, када га је оборио Ђуро Јашовић. Маројевић је послао лопту у једну, а Чавића у другу страну – 0:1. Неуспела офсајд замка, уз одлично Грубовићево кретање, Татра је удвострила предност. Нападач Кисачана утрчао је у празан простор и гурнуо лопту поред Чавића – 0:2.

Остаће тајна шта је Крсмановић рекао својим изабраницима после катастрофалних 45 минута. У наставку су заиграли ангажованије, а уласком Ђанковића додатно су преоптеретили гостујући бедем. Стојичић је преполовио залиху Кисачана, погодивши са беле тачке. Играо се 77. минут, Костуранов је истрчао са линије и лопта му је пропала кроз шаке, а отпадак је у гол претворио Игор Стајић, вративши утакмицу на почетак – 2:2. У 89. минуту, погрешио је Апић у опасној зони, док је искусни Стојичић новим голом резервисао, како ствари стоје, повратну карту за Војвођанску лигу.

Спорне судијске одлуке, којих је било неколико, нећемо коментарисати.