Време читања: 2 минута

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Лозница – Младост ГАТ 0:2 (0:1)

Клупци – Стадион ,,Раднички Стобекс”. Гледалаца: 400. Судија: Младен Јаковљевић (Љиг). Стрелци: Јочић у 8. и Караћ у 72. минуту. Жути картони: Кијевчанин (Лозница), М. Илић, Миловановић, Јочић (Младост ГАТ).

ЛОЗНИЦА: Головић, Спасеновић, Радмановац, Милинковић (од 82. Бабић), Комарчевић, Обадовић (од 87. Којић), Вићентијевић (од 80. Костић), Ристивојевић, Враштановић (од 87. Живановић), Кијевчанин, Николић.

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, М. Илић, Миловановић, Караћ (од 89. Ожеговић), Поповић, Видаков (од 58. Савановић), Мијић, Секулић, Јочић, Н. Илић, Савковић (од 75. Гојков).

НЕМА ПРОЛАЗА: Мијић (Младост ГАТ) и Обадовић (Лозница)

Тек што је судија Јаковљевић дао знак за почетак, Лозница је имала најбољу прилику на утакмици, Кијевчанин је спојио са голом Враштановића, чији ударац је неутралисао Милојевић спречивши рано вођство. Одмах, у следећем нападу Милош Николић је шутирао, али голман Младости био је добро постављен. Казна је стигла у осмом минуту, Караћ је извео корнер са леве стране, лопта се одбила до друге стативе, са које Поповић шаље паралелу и асистира Јочићу за погодак. Покушали су зелено-бели да одговоре, стезали су обруч око гола Младости, одбрана на челу са капитеном Миловановићем није се дала изненадити. Након корнера капитена Комарчевића, Николић ударцем главом гађа преко пречке.

ФОТО: Николић (Лозница) и Савковић (Младост ГАТ)

Радмановац и Комарчевић разменили су дупли пас, а у шанси се нашао Милинковић, међутим погодио је само спољни део мреже. Тачку је ставио Зоран Караћ, постигавши гол из слободњака, после хица са 25 метара лопта је закачила зид, променила правац и одсела у мрежи.

Три кола пре краја првенства, Младост ГАТ је усамљена на врху Прве лиге Србије са три бода више од Јавор-Матиса, односно пет од Инђије и новобеоградског ИМТ-а.