Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Тренер Војводине Драган Радојичић признаје да се његова екипа налази у тешком тренутку, али да ће његов тим учинити све да дође до позитивног резултата у дербију са Партизаном.

Фудбалери „старе даме“ у суботу гостују екипи Партизана, а Воша ће у Хумској покушати да прекине низ од три пораза.

– Утакмица против Партизана долази нам у тешком тренутку, после неуспешна три меча, али играч Војводине увек мора да игра максимално. Очекујем од мојих момака добру игру и да смање број грешака, којих је заиста било превише. Јесмо изгубили те три утакмице, али сви сте били сведоци на који начин је до њих дошло. Не може нико да каже да момци нису били борбени, да нису покушавали, али опет смо примили гол из прекида, 21. пут ове сезоне. Радимо стално на томе и испада и неозбиљно да толико понављам то, али заиста смо максимално посвећени свим тим детаљима. Надамо се добром резултату, очекујем од екипе да покаже реакцију и право лице. Највећи утицај има тај психолошки моменат, када дође утакмица, свака је под морање и то се осети у игри – рекао је Радојичић.

Он је нагласио да не размишља о утакмици у Купу Србије, такође на стадиону Партизана, која је на програму четири дана касније.

– Улазимо у овај меч без калкулација и без размишљања о Купу Србије. Војводина као тим увек мора да мисли на победу и зато смо прво фокусирани на суботу, а у среду ће играти они који „преживе“ први меч. Ко год буде  играо, желим да моји играчи испуне задатке, јер само тако можемо да се надамо повољном резултату. Партизан је подигао форму у последњих неколико мечева, постижу велики број голова на свакој утакмици. Ми ћемо покушати да их зауставимо у томе, играмо две утакмице у четири дана, али мислимо само на ову прву и да одиграмо најбоље што умемо – истиче Радојичић.

Тренер Воше још увек не зна у ком саставу ће заиграти сутра, уз напомену да то зависи од физичког стања појединаца и тактичких замисли.

– Од како сам дошао на место шефа струке, сваки играч је добио шансу, неко је играо мање, неко више, али то је неопходно због јачања конкуренције. Многима који нису имали минутажу смо вратили у живот и то је доказ да у сваког од њих имамо поверење. За сутрашњи састав имамо две дилеме, у питању су играчи са којима најпре морамода видимо да ли су се опоравили, јер су неки стиснули зубе и играли повређени и зато ћемо тим знати тек сутра. Ни у једној утакмици нисмо заиграли у истом почетном саставу, због тактичких замисли, али додуше имали смо и много картона и суспензија и са те стране смо такође имали проблема. Добијали смо картоне због нервозе, због свега што нам се дешава, јер тренутно није лако бити ни тренер, ни играч Војводине, али верујем у себе и своје момке и желим и да навијачи верују у нас – закључио је Драган Радојичић.

Утакмица Партизан – Војводина на програму је у суботу од 14 часова, уз директан пренос на каналу Арена премиум 1.