Време читања: 2 минута

СРПСКА И ВОЈВОЂАНСКЕ ЛИГЕ

Пет кола пре краја првенства, нема дилеме ко ће бити нови прволигаш. ОФК Вршцу фали још пет бодова да би и званично постао део савезног ранга у наредној сезони. Са друге стране, борба за опстанак је много неизвеснија и до краја нећемо знати ко ће склизнути у Војвођанску лигу. У најгорој позицији је ОФК Кикинда, следи ОФК Стари град из Бачке Паланке, затим Јединство (Стара Пазова). Из лиге због незавидног положаја ОФК Бачке у ПЛС, готово извесно испашће четири клуба.

Српска лига “Војводина”/fsv.rs

Трка се ближи крају и у три групе Војвођанске лиге, чело на “Истоку” држи Нафтагас из Елемира, на “Северу” Станишић је већ обезбедио српсколигашку визу, док РФК Нови Сад 1921 има шест бодова више у односу на Хајдук из Дивоша, на војвођанском “Југу”, са којим ће снаге одмерити наредног викенда. Као и у Српској лиги, много напетије је у борби за очување статуса…Из Војвођанске лиге испадају по две екипе из сваке групе, као и оне које повуче потиснути клуб из Српске лиге.

нпр Уколико ОФК Кикинда испадне из СЛВ, на данашњи дан, Ц. звезда (ВС), као трећи тим одоздо на “Истоку”, од августа би наступала у Подручној лиги…

Војвођанска лига “Југ”/fsv.rs

По завршетку лигашког дела првенства уследиће и бараж утакмице, у којима ће учешће узети тимови са другог места у Подручним лигама, чиме ће се комплетирати списак учесника за сезону 2022/23.

ФОТО: Меч лопта у Дивошу/Александар Игњић (РФК НС-1921)

Војвођанска лига “Север”/fsv.rs

 

Војвођанска лига “Исток”/fsv.rs