Време читања: 2 минута

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Младост ГАТ – ОФК Жарково 2:0 (1:0)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: 1000. Судија: Ненад Ђорђевић. Стрелац: Димитров у 21. и (из пенала) у 60. Жути картон: Делевић (ОФК Жарково).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, М. Илић, Миловановић, Гојков (од 65. Савановић), Поповић (од 86. Севић), Димитров, Мијић, Секулић (од 65. Кар), Н. Илић, Јочић (од 79. Петровић), Савковић (од 79. Марковић).

ОФК ЖАРКОВО: Вулић, Делевић, Мићић (од 46. Јовановић), Манић (од 46. Николић), Ивић (од 74. Достанић), Маркишић (од 46. Миленковић), Ристић, Милуновић, Стојановић, Илић, Обреновић.

Младост ГАТ укњижила је још једну победу код куће и налази се надомак Супер лиге.

Маркишић је гађао право у Милојевића, док је након додавања Манића, Мићић, искоса, пуцао поред гола. Било је то све од Жарковчана у првом полувремену, уследила је теренска иницијатива домаћих. Прво узбуђење на половини гостију било је у 18. минуту, Димитров је убацио лопту у празан прозор, Мијић је заласнио за делић секунде. Три минута касније комбиновали су Савковић и Димитров, а новајлија из МТК погађа супротан угао за вођство. Недуго затим, Гојков је центрирао, а Савковић је уздрмао стативу. У јеку налета и Поповић је имао шансу, Вулић је правовремено интервенисао.

Гости су могли до поравнања, у 59. минуту резервиста Страхиња Јовановић је упутио центаршут са леве стране лопта је прелетела одбрану Младости и закачила стативу, опасност је отклоњена. Милијан Илић пресекао је напад ривала, одиграо до Поповића који после дуплог паса са Димитровим избија сам испред гола Вулића, заустављен је уз прекршај Милана Делића, а судија Ђорђевић, без дилеме, показао је на белу тачку. Димитров је узео лопту и погодио, дуплиравши предност. До краја утакмице, пулени Љубомира Ристовског контролисали су игру на средини терена и зналачки, утакмицу привели крају.