Време читања: 2 минута

КЉУЧА У БОРБИ ЗА ОПСТАНАК МЕЂУ ВОЈВОЂАНСКИМ ЛИГАШИМА СА ”ЈУГА”

Победом у дербију, са најближим пратиоцем Хајдуком из Дивоша, фудбалери РФК Нови Сад 1921, одмакли су девет корака, па им мало недостаје да и теоретски ударе печат на прво место међу војвођанским лигашима ”Југа”.
Занимљива је борба за поредак међу водећом петорком, јер Дивошане, Подунавац, Слогу (Ердевик) и Доњи Срем 2015 раздвајају само три бода, а овог викенда ће клубови из наведеног квартета одмерити снаге. После лидера и Дунава (22 бода), највише бодова у пролећном делу (21), освојио је тим из Белегиша и у одличном расположењу гостује у Пећинцима. Двобоји комшија на обронцима Фрушке горе традиционално привлаче пажњу, тако да нема сумње да ће Ердевичани и Дивошани поново приредити уживање навијачима. Преостаје да се види да ли ће епилози ових мечева бар донекле искристалисати табелу у врху или донети нови заплет.
Четири кола пре краја трке кључа у борби за опстанак. Од доласка тренера Саве Ковачевића фудбалери Младости из Бачког Јарка, од могућих 15 освојили су десет бодова и равноправно се укључили у хватање сламке спаса. Епицентар дешавања, када је у питању наредна рунда, налази се на Ливадици, где ће Јарачани угостити директног конкурента Будућност (Салаш Ноћајски), са два бода више. Плаво-белима одговара само победа, а у преостала три кола их очекују двобоји са Јединством, Слободом и Хајдуком. Испод црте је тренутно и Цемент, а пласман је непријатно изненађење, с обзиром на квалитет играчког кадра. Беочинци су од краја октобра победили само Индекс и Раднички из Нове Пазове (оба пута 1:0). Иако имају захтеван распоред ривала, кестење из ватре, покушаће да изваде против Јединства и Хајдука, крај Цементаре, те Слободе и Шиђана, у гостима.
Три узастопне победе, осоколиле су фудбалере Будућности. После гостовања у Бачком Јарку дочекују Ветерник, потом гостују Јединству, а завршних 90 минута доноси окршај са Индексом.
Гол-разлика 9:4, донела је Дунаву 22 пролећна бода, наспрам мршавих шест бодова освојених током јесени. Бивши српсколигаш је тренутно на позицији која би гарантовала спас, чак и ако би три клуба испала из лиге, али има тежак распоред против Индекса, Доњег Срема 2015, РФК Новог Сад 1921 и Слоге (Е).
Теоретски се није обезбедио ни Раднички (НП), јер је у претходних пет кола уписао три пораза, после одличног пролећног старта. Пазовчане очекују четири сремска дербија, са Слободом, Хајдуком, Радничким (Ш) и Подунавцем.
Дављеници са ”Југа”, крајичком ока, прате и дешавања на српсколигашкој сцени, са посебним интересовањем за судбину Јединства (СП), чије три узастопне победе су подгрејале шансе да Пазовчани сачувају статус и не допринесу повећању броја клубова који ће склизнути из друштва војвођанских лигаша.
М. Менићанин

БОРБА ДО КРАЈА: Предраг Суботић (Раднички, НП) и Зоран Зукић (Младост) ФОТО: М. Менићанин