Време читања: 2 минута

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА”  

Раднички 1912 – Хајдук 1912 (Кула) 2:1 (0:1)

Сомбор – Градски стадион. Гледалаца: 150. Судија: Недељко Рауковић. Стрелци: Васиљевић у 51. и Авдић у 89. за Раднички 1912, а Јанчић у 25. за Хајдук 1912. Жути картони: Стевановић, Авдић, Миловановић, Антунић, Лазовић (Раднички 1912), Плавшић, Шакић, Влаисављевић, Вујошевић (Хајдук 1912).

РАДНИЧКИ: Тојзан, Дашић, Стевановић, Авдић, Мирков, Миловановић (од 62. Ђурђев), Ранчић, Качаревић (од 42. Лазовић), Карталија, Васиљевић, Антунић.

ХАЈДУК: Дринчић, Плавшић, Јанчић, Дамјановић, Шакић, Влаисављевић, Радмановић (од 69. Божовић), Ивановић, Матијашевић, Масалушић, Вујошевић.

Отворили су гости боље утакмицу и већ у 5. минуту Матијашевић прети из непосредне близине али је Тојзан био на месту. Ранчић је покушао у два наврата да узврати шутевима главом, међутим оба покушаја завршавају преко гола. Матијашевић још једном долази у прилику, али и овога пута је Тојзан био на висини задатка. Играо се 25. минут, корнер за госте завршава у петерцу, а у великој гужви се најбоље сналази Јанчић и са два метра убацује лопту у небрањену мрежу за 0:1. Могао је Раднички 1912 до изједначења у 27. минуту након соло продора Антунића и топовског ударца који завршава на пречки Дринчићевог гола. Само пет минута касније слична акција у режији Миловановића који погађа стативу са 15-ак метара. У 44. минуту Влаисављевић бежи Карталији и долази у прилику, а Тојзан крајњим напором мења правац лопти и брани гол. У другом полувремену Раднички 1912 креће конкретније и након корнера у 51. минуту Васиљевић прецизним удрацем главом матира Дринчића за изједначење. Три минута касније сумњива ситуација у казненом простору гостију након контакта Антунића и једног одбрамбеног играча Хајдука, али је главни судија меча Рауковић само одмахнуо руком. У 65. минуту Влаисављевић шутира исувише по средини гола домаћих. Велику шансу пропушта Авдић са три метра. Лазовић се нашао у шанси у 88. минуту након Авдићеве асистенције. Раднички 1912 коначно долази до заслужене предности у 89. минуту када се упорни Ранчић изборио за лопту и проследио је до Миркова, а он проналази усамљеног Авдића који рутински матира Дринчића за коначних 2:1.

ФОТО: Раднички 1912 Сомбор