Време читања: 2 минута

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА”

Раднички (Зр) – Борац (Ш) 1:0 (0:0)

Зрењанин – Стадион крај Скробаре. Гледалаца: 150. Судија: Саша Самац (Футог). Стрелац: Гајиловић у 85. минуту. Жути картони: Гајиловић (Раднички), Јованић (Борац).

РАДНИЧКИ (З): Лекић, Ћушић, Марковић (од 89. Новевски), Руњевац, Јованов, Илић (од 90+2. Ковачевић), Красић, Гајиловић, Бачвански, Дучић, Павлов (од 59. Туркуљ).

БОРАЦ (Ш): Петровић, Тривић, Мирковић, Ђурић, Јованић (од 84. Милановић), Ренић, Гргић, Гојковић, Божић, Ђорђиевски (од 76. Зечевић), Стојановић.

Фудбалери Радничког, на домаћем терену, поготком Стефана Гајиловића освојили су три велика бода у трци за опстанак у Српској лиги.

Црвено-црни су били бољи, нарочито у другом полувремену када је, Стефан Гајиловић, у финишу меча донео победу. Дуго су и једни и други опипавали пулс противника, играло се без ризика и у 13. минуту, после добре акције коју је започео Гајиловић, шут Илије Красића са ивице казненог простора, Драгослав Петровић је крајњим напором избацио у корнер.

Покушао је Лука Гргић, ударцем искоса, да изненади Милована Лекића, али је био непрецизан. На центаршут Милана Бачванског, штопер Богдан Јованов је скочио на пеналу и лопту послао поред гола. Лукави Лука Јованић искоса је послао оштар шут под пречку, међутим, Лекић је успео да лопту скрене у корнер.

Могли су у 53. минуту домаћи играч, преко Петра Илића да се радују, Игор Павлов је одиграо повратну лопту на 16. метара, али је ударац Илића био изблокиран.
Последњих пола сата играчи Радничког више су шутирали, узвратио је био Ђорђиевски снажним шутем у угао, а Лекић је парадом избацио лопту у корнер. Имали су домаћи два слободна ударца, а после Красићевог Јованов је послао лопту испод пречке, а голман Петровић је одличном реакцијом спречио погодак. У 75. минуту Гајиловићев шут отишао је пола метра од стативе, да би десетак минута касније, уследило славље домаћих.

Благоје Марковић је одиграо прецизан дубински пас према Гајиловићу који је, са ивице казненог простора, нациљао угао, голман Петровић се бацио, али није могао да спречи погодак и победу Зрењанинаца – 1:0.

http://zrklik.rs