Време читања: 2 минута

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Раднички (СМ) – Младост ГАТ 1:3 (0:1)

Сремска Митровица – Агропапук арена. Гледалаца: 350. Судија: Стефан Јекнић (Суботица). Стрелци: Димитрић у 80. за Раднички, а Видаков у другом, Поповић (из пенала) у 77. и Савановић у 90+3. за Младост. Жути картони: Димитрић, Чарапић, Шкорић, Пејовић (Раднички), Милојевић, Поповић, Мијић, Н. Илић (Младост).

РАДНИЧКИ: Бурсаћ, Јосимов, Протић (од 27. Гајић), Јанковић, Димитрић, Илић (од 46. Пејовић), Чарапић, Новић (од 46. Крижан), Видић, Петровић, Шкорић.

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић, М. Илић, Миловановић, Поповић (од 90. Марковић), Димитров (од 80. Караћ), Видаков (од 46. Савановић), Мијић, Секулић (од 80. Ожеговић), Н. Илић, Јочић, Савковић (од 64. Гојков).

Младост ГАТ је нови суперлигаш. Новосадска екипа тријумфом у Митровици остварила је историјски успех и као шампион Прве лиге Србије иде у елиту.

Није могло боље да почне за госте, Савковић је одлично пребацио тежиште игре, упослио Поповића, чији центаршут крунише Милан Видаков, са петерца, ударцем главом. У 24. минуту Савковић се ненадано нашао у шанси, када је Поповић гађао, али је лопта отишла крај стативе. Са друге стране Димитрић је циљао преко пречке.

Гужва пред голом гостију могла је да донесе изједначење, Чарапић је лоше захватио лопту. Агилни Владимир Петровић пробио је по левој страни, упутио центаршут, али Крижан слабо гађа. У 75. минуту ново узбуђење пред голом Милојевића, Петровић је извео ударац из угла, а Пејовић главом шаље лопту у гол-аут. Казна за промашаје стила је врло брзо, Милијан Илић је прочитао напада са десне стане, проиграо Поповића, ког непрописно зауставља Јосимов за најстрожу казну. Исти играч преузео је одговорност и погодио. Само три минута касније враћају се Митровчани у игру, Димитрић је затресао мрежу након одбитка. Домаћин је тражио једанаестерце у 82. и 90. минуту, када је Мијић стартовао над Чарапићем односно када је руком зауставио лопту, али се судија Јекнић није оглашавао. У надокнади резервиста Савановић је ставио тачку на додавање Вида Марковића, претходно је Караћ пролетео по левој страни.

ФОТО: Славље након водећег поготка, Милана Видакова