Време читања: 3 минута

АЛЕКСАНДАР ПОПОВИЋ И МАРКО ШИМУН КРЕАТОРИ ПОБЕДЕ ФЕНИКСА 1995 У ДВОБОЈУ СА БОРЦЕМ ИЗ САКУЛА (2:0)

Имао је разлога за задовољство Милан Вујасин, шеф стручног штаба Феникса 1995, после епилога меча са Борцем из Сакула (2:0), с обзиром да је ослабљени тим, уз дебитанта на голу Николу Девића (17), положио испит. Пазовчани су стабилизовали форму, у последње време играју добро, али остаје жал, због недоречености у борби за прво место.
-Леп је осећај када се победи. Мало ме брине да смо поново пуно шанси бацили у ветар, погодили и стативу, али на време смо постигли голове и избегли турбуленције око исхода. Нисмо имали притисак, као ни гости из Сакула. Оставили смо бољи утисак и уписали четврту пролећну победу без примљеног гола – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.
Toком завршних 270 минута предстоје двобоји са ОФК Кикиндом, Хајдуком 1912 и Омладинцем. За врат дише трећепласирани Текстилац, са три бода мање, па друга позиција још није зацементирана.
-Немамо проблем са мотивацијом. Даћемо све од себе да извучемо максимум у преостала три кола. Сезона је при крају, али на тренинзима је одличан одзив и радимо са ентузијазмом, као да смо тек почели првенство. Не интересују нас рачунице ривала, имамо обавезу да сваки меч одиграмо без калкулација – нагласио је Милан Вујасин.
Један од најбоље оцењених играча, леви бек Александар Поповић, одиграо је двоструку улогу против Борца. Најпре је постигао гол из слободног ударца, а потом је асистирао Марку Шимуну.
-Тројица играча су била у живом зиду, док је удаљеност између 25 и 30 метара од гола, представљала идеалну позицију. Одлучио сам да шутирам у горњи угао, голман је парадом само украсио погодак. Код другог гола, направили смо мат у три потеза. Лопту упућену од капитена Александра Радишића из прве сам проследио у казнени простор, где је на другој стативи Марко Шимун ударцем главом потврдио нашу доминацију – каже Александар Поповић.
Доста проблема одбрани Борца направио је крилни нападач Лука Драгић. Одлично се кретао и изврсним асистенцијама покушавао да пробуди стрелце.
-Били смо бољи од ривала, победа је као суза. Овакав ниво одговорности нам је недостајао у уводним мечевима пролећног дела. Цела екипа је била расположена за игру, измакао је и убедљивији тријумф. Сами себе смо саплели у борби за прво место, преостаје да сачувамо другу позицију и да извучемо поуке, да не бисмо понављали исте грешке наредне сезоне – истиче Лука Драгић.
Терет офанзивних задатака успешно је изнео Марко Шимун (21). Прошао је омладинску школу Партизана, уписао минутажу и за млађе селекције репрезентације Црне Горе.
-Знао сам да ће Александар Поповић без оклевања да упути центаршут, пошто често вежбамо такву комбинацију. Приметио сам да двојица дефанзиваца гостију оклевају, надскочио сам их и ударцем главом проследио лопту у ближи угао. Одиграли смо у добром ритму, били опаснији, а уз мало више концентрације реализаторски учинак је могао да буде и бољи – истакао је Марко Шимун.
М. Менићанин

ДЕВИЋ УСПЕШНО ДЕБИТОВАО

Никола Девић ће у јулу да пређе праг пунолетства. Зимус је стигао из БСК Борче и у конкуренцији Вукашина Пилиповића и Уроша Лазића, стрпљиво је чекао да упише дебитантске минуте:
-Задовољство је двоструко, победили смо, а мрежа је остала нетакнута. Саиграчи из одбрамбене линије су олакшали посао, тријумф ниједног тренутка није био под знаком питања.

ГОСТИ ОШТЕТИЛИ СВЛАЧИОНИЦУ

Разочараност је изазвала чињеница да су играчи Борца проузроковали штету у свлачионици. Према речима руководства Феникса 1995, оштећења су констатована на вратима, док је на једном месту направљена рупа у зиду. Понашање какво не приличи спортистима.

ДОБИТНА КОМБИНАЦИЈА: Марко Шимун и Александар Поповић ФОТО: Феникс 1995