Време читања: 2 минута

СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Војводина – Чукарички 0:3 (0:1)

Нови Сад – Стадион ,,Карађорђе”. Гледалаца: 1000. Судија: Марко Срећковић. Стрелци: Рогановић у 13, Савић у 77. и Доцић (из пенала) у 88. минуту. Жути картони: Јеличић, Милетић (Војводина), Чолић, Танасијевић (Чукарички).

Војводина: Роцков, Бјековић (од 74. Абрамушић), Јеличић (од 58. Лазаревић), Копитовић (од 66. Вукадиновић), Деветак, Буснић, Милетић, Кабић, Зукић, Нешковић (од 46. Бастајић), Вукчевић (од 66. Матић).

Чукарички: Мићовић, Тошић, Аганспахић (од 46. Спасојевић), Танасијевић, Дрезгић, Савић, Белић, Шапић, Чолић (од 46. Роган), Рогановић (од 23. Доцић), Лукић.

Пред почетак утакмице, присутни на стадиону су одржали минут ћутања у знак почасти на недавно преминулог др Владимира Галетића (1947. – 2022), бившег вишедеценијског лекара свих селекција ФK Војводина и члана стручног стаба првог тима из 1989. године, када је Воша освојила своју последњу шампионску титулу.

Војводина је у првом полувремену имала посед лопте, али није упутила ниједан озбиљан ударац ка голу Мићовића. Чукарички је искористио своју једину шансу и улазак у Вошин шеснаестерац у првом полувремену, пошто је у 12. минуту Аганспахић проиграо Рогановића, који је изашао на Роцкова и погодио даљи угао за 0:1.

Војводина је у наставку заиграла офанзивније, Драган Радојичић је увео Бастајића, потом и Лазаревића и Вукадиновића. Домаћи су кружили око шеснаестерца, али без озбиљнијих покушаја ка голу Чукаричког.

Гости нису имали већих прилика, а онда су у 79. минуту постигли други гол, након центаршута са десне стране, Савић је остао сам на другој стативи и лако савладао Роцкова за 0:2.

Пет минута касније, Буснић је оборио Спасојевића, а судија је показао на белу тачку, прецизан за 11 метара био је Доцић за 0:3.

Воша је после овог пораза остала на седмом месту на табели са 42 бода.