Време читања: 3 минута

СИРИЖАНИ БЕЗ РАМПЕ У ГРАДСКОЈ ЛИГИ НОВОГ САДА, ПРОЛЕЋЕ ОБОЈЕНО ПОБЕДНИЧКИМ НОТАМА

На врху Градске лиге Новог Сада већ дуже времена слика је непромењена, захваљујући одличним резултатима фудбалера ОФК Сирига, лидера каравана. Шест кола пре краја, са импресивним билансом од 22 победе и два пораза, уз гол-разлику 88:7, Сирижани су надомак циља, експресног повратка у Новосадску лигу.

-Сигурним кораком идемо ка вишем рангу. Два клуба ће извадити визу за Новосадску лигу, желимо да први прођемо кроз циљ, јер имамо најбољу екипу. По квалитету играчког кадра и инфраструктури, није нам место у најнижем степену такмичења. Број гледалаца на трибинама је огледало резултата, имамо сјајну подршку, не само Сирижана, већ и целе темеринске општине – јасан је Никола Вукашиновић, председник ОФК Сирига.

Два бода мање освојила је Бачка из Бегеча, док је трећепласирани Сусек шест корака иза и ту се завршава прича око кандидата за пласман у виши ранг.

-Јесенас су нас победили на њиховом терену, то су једина два пораза. Сусечанима смо се већ реванширали, недавно смо их, пред више од 500 гледалаца, победили голом Милорада Косића, док ћемо Бачку угостити коло пре краја трке. Већ правимо планове за наредну сезону, немамо намеру да играмо споредну улогу, него да наставимо узлазном линијом. Клуб функционише на стабилним темељима, играчи су задовољни и све је на високом организационом нивоу – истакао је Никола Вукашиновић.

Најмлађи тренер у лиги Александар Миљковић, са пуно енергије и ентузијазма, учествује у слагању мозаика. Заслужан је за сјајну хемију у тиму, играчи га цене и без поговора реализују задатке на терену.

-Задовољство је бити део овакве приче. Јесења два пораза била су опомена, па смо зимус направили додатну селекцију кадра. Из овог угла посматрано, погодили смо са појачањима, пошто смо у досадашњем делу пролећне етапе уписали свих девет победа, уз гол-разлику 36:3. Близу смо циља, сада је најбитније да се не опустимо, већ да у истом ритму приведемо сезону крају. Мало недостаје да у голгетерском салду достигнемо троцифрен број и сигуран сам да ћемо, сходно расположењу стрeлаца, то и остварити – каже тренер Александар Миљковић.

До спуштања завесе, Сирижани ће угостити новосадски Железничар, Хајдук (Г) и најближег пратиоца Бачку, док гостују Тителу, Пролетеру (Баноштор) и Милетићу из Мошорина.

– Свесни смо сопствених могућности, постојећи кадар био би у врху актуелног формата Новосадске лиге, али уважавамо ривале и никог не потцењујемо. Навикли смо да против нас сви играју са додатним мотивом, прижељкујући да саплету лидера. Озбиљност у раду, довела нас је на лидерску позицију, одатле је најлепши поглед и нећемо пропустити прилику да се као прваци вратимо у старо друштво – нагласио је Александар Миљковић, тренер ОФК Сирига.

М. Менићанин

СИГУРАН КОРАК: Љубиша Вукеља и тренер Александар Миљковић ФОТО: М. Менићанин

ВУКЕЉА ЗЛАТА ВРЕДАН  

Љубиша Вукеља, некадашњи играч Војводине, Партизана, Вашаша, кипарског Етникоса, Борца из Бањалуке, Челика (Никшић) и Пролетера, у јулу ће да наврши 39. година, а за Сирижане је злата вредан. Као најискуснији првотимац, истински је вођа на терену, а прошлог викенда, на гостовању Хајдуку из Чуруга (3:2), уписао је хет-трик:  -Пронашао сам мотив да још будем на терену. Задовољство ће бити потпуно, када пред мој рођендан прославимо освајање првог места. Стекао сам пуно пријатеља у Сиригу, оваква фудбалска средина заслужује бар војвођанског лигаша.