Време читања: 3 минута

ПОДВИГ ЗА АНАЛЕ

За четири године четири ранга напредовали су фудбалери Младости ГАТ и то најбоље осликава успон клуба са Новог насеља. Редом су падали новосадски, војвођански лигаши, српсколигаши и на крају прволигаши што је клубу који је недавно прославио 50 година највећи успех у историји. Када је у лето 2018. клуб преузео Мирослав Кресовић уз финансијску подршку компаније ГАТ на челу са Дејаном Слијепчевићем, који је до тада таворио у нижим ранговима било је јасно да ће уследити успон, али далеко од тога да се неко надао да ће Ново насеље и Сателит добити, за четири сезоне, тим у најелитнијем рангу српског фудбала.

Упоредо са резултатским подухватима изграђена је и трибина са 1500 седећих места, а за многе утакмице претходних месеци тражила се карта више.

Играчки кадар мењао се из годину у годину, што ће извесно бити случај и пред суперлигашке битке. Јаз између рангова је и више него приметан, па такав сплет околности не треба да изненађује.

Бистричани су прво место у прволигашком каравану обезбедили у Сремској Митровици, а у суботу (ГАТ арена – 17.30) на мечу против ИМТ-а прославиће пласман у друштво најбољих.

Када се направи резиме пролећне полусезоне ,,гатовци” су највише показали у плеј-офу и заслужено иду у виши ранг. Колектив је изнедрио и најбољег стрелца лиге – Милана Видакова, нападача рођеног 2000. године, позајмљеног из новосадске Војводине. Тренер Ристовски укомпоновао је зимске новајлије у постојећи кадар и његов тим је у, практично, игри без осцилација покупио многа признања. Најпре, што је екипа искусног стручњака освојила највише бодова, примила је најмање голова уз идентичан учинак код куће и на гостовањима (36 поена). Такође, треба напоменути да су Новосађани кроз јесењу етапу као домаћини своје мечеве играли на неутралном терену у Челареву што посебно добија на тежини.

Што се тиче играња у Супер лиги, стадион ,,ГАТ арена” не успуњава услове па ће руководиоци бити приморани да траже друго решење. Иако је приликом лиценцирања за елиту, пријављен стадион у Бачкој Паланци – ,,Славко Малетин Вава” на којем своје утакмице игра ОФК Бачка, могуће је да дође до промене и да фудбалери Младости госте суперлигаше на стадиону ,,Карађорђе”. У сваком случају одушка за председника Мирослава Кресовића, спортског директора Дениса Малешевића и остале у наредним данима неће бити…

ФОТО: Стоје слева надесно: Златомир Филипић – Џеј (економ), Милош Радаковић (физиотерапеут), Милован Радуловић (доктор); играчи: Јерсивал Соуса Сантос, Дамјан Тодоровић, Милош Ожеговић, Никола Поповић; голмани: Стефан Дражић, Алекса Милојевић, Алекса Слијепчевић; капитен Милош Миловановић, Милан Видаков, Зоран Швоња, Немања Илић; Александар Степанов (секретар стручног штаба), Озрен Дукић (генерални секретар) и Дејан Зукић (тренер голмана).
Седе слева надесно: играчи Милијан Илић, Срђан Димитров, Ненад Севић, Миле Савковић, Бранимир Јочић, Милан Станић; Саша Филиповић (тренер), Денис Малешевић (спортски директор), Мирослав Кресовић (председник), Љубомир Ристовски (шеф стручног штаба), Жарко Ђаловић (тренер); Милош Савановић, Стефан Петровић, Данило Секулић, Душан Мијић, Видо Марковић, Зоран Караћ и Дамјан Гојков.