Време читања: 2 минута

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Младост ГАТ – ИМТ 2:3 (0:1)

Нови Сад – ГАТ арена. Гледалаца: Судијa: Павле Илић (Крагујевац). Стрелци: Караћ у 59. и Марковић у 69. за Младост ГАТ, а Лучић у осмом, Радочај у 51. и Ивковић у 62. за ИМТ. Жути картон: Швоња (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ ГАТ: Слијепчевић (од 80. Дражић), М. Илић, Миловановић, Караћ, Швоња (од 70. Гојков), Савановић (од 63. Марковић), Поповић, Станић, Н. Илић (од 80. Тодоровић), Јочић (од 63. Петровић), Савковић.

ИМТ: Којић, Глишић, Стефановић, Ивковић (од 67. Луковић), Лучић (од 63. Стевановић), Стаменић, Савић, Џиновић (од 84. Марковић), Вукић (од 63. Зорић), Лукић, Радочај (од 84. Гајинов).

Уочи почетка меча уприличена је свечаност, директор такмичења Александар Пивић уручио је пехар шампиона капитену Младости ГАТ, Милошу Миловановићу. Признање је добио и нападач Новосађана, Милан Видаков за титулу најбољег стрелца.

Милан Видаков – најбољи стрелац Прве лиге Србије

У петом минуту после акције са десне стране, Радочај је уздрмао пречку. Три минута касније Лучић је наређао двојицу играча Младости и матирао Слијепчевића – 0:1. Најбољу шансу за домаће пропустио је Миловановић, када је након центаршута Милана Станића гађао покрај стативе.

Стрелци су били расположени у наставку, а виђена су четири поготка. Предност гостију дуплирао је Радочај, Лучић је издржао дуел са Станићем, упутио лопту у петерац, а на правом месту се нашао брзокрилни нападач – 0:2. Убрзо су одговорили и Новосађани, Караћ смањује предност ривала, на асистенцију Николе Поповића. Владимир Лучић уписао је и другу асистенцију, а овога пута, ударцем главом мрежу је затресао нападач Ивковић. Резервиста Видо Марковић поставио је коначан исход, натрчавши на одбитак после ударца Поповића.

По завршетку меча уследило је славље домаћих играча са својим верним навијачима.

Младост ГАТ као шампион иде у Супер лигу, док ће новобеоградски ИМТ морати у доигравање за место у 16 најбољих, а противник ће им бити Нови Пазар (13. у Супер лиги). Поред Новосађана, директан пласман из Прве лиге Србије у елиту обезбедио је Јавор Матис, а други пар баража чиниће Железничар из Панчева као трећепласирани у прволигашкој конкуренцији и Раднички 1923 из Крагујевац (14. место у Супер лиги).

ФОТО: Караћ (Младост ГАТ) са лоптом и Лучић (ИМТ)