Време читања: 2 минута

ТЕМЕРИНЦИ РАСТЕРЕЋЕНИ У ЗАВРШНИХ 180 МИНУТА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ”

За разлику од ранијих сезона, када су опстанак на војвођанском ”Југу” јурили у последњем колу, фудбалери Слоге из Темерина, преосталих 180 минута, одиграће без притиска. То им је омогућила одлична јесења залиха бодова, па ни скроман пролећни учинак, оличен у три победе, три ремија и седам пораза, уз гол-разлику 13:24, није пореметио пловидбу ка мирној луци.
-Из корена смо променили тим и у пролећне битке ушли подмлађени, са десеторицом новајлија. Свесно смо ризиковали, верујући да ће реновирани кадар имати потенцијал да задржи курс ка циљу. Ниједног момента нисмо стрепели за опстанак – каже Јован Балабан, председник Слоге.
Највише је заболео пораз на домаћем терену од Слободе из Доњег Товарника (0:6). Упркос непријатној епизоди, осврт на пређени пут изазива позитивне утиске, при чему се не сме занемарити чињеница да су Темеринци једно време били и лидери каравана.
-После пораза од Слободе, растали смо се са тренером Душаном Медићем. Уложио је пуно труда и енергије, уз незаборавне јесење резултате. Претходних седам кола, на клупи је повратник Мирко Давидовић. Пратили су нас и кадровски проблеми, успели смо да се изборимо са свим препрекама.
Форсирање младих снага, изнедрило је талентованог Ђорђа Пролића (17), асистента у победи са Индексом (2:1), уз већ раније доказаног Итана Дервишија (18).
-Имали смо тројицу бонуса међу стартерима, поред њих двојице, био је и Драган Борић. За Дервишија су заинтересовани српсколигаши. Код нас је дошао из подручне лиге, где је за Петроварадин постигао 14 голова – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.
И у двобоју са ”студентима”, Зоран Јакшић, стрелац другог гола, показао је да у сваки меч улази без калкулација. Огроман терет на средини терена, изнео је Иван Кочиш.
-Одиграли смо добар меч са Индексом, ривал је одлично парирао, па су навијачи имали шта да виде. Знали смо да ће победити тим који однесе превагу на средини терена и зато смо од старта били пожртвовани – каже Иван Кочиш.
Наредног викенда, црвено-бели гостују Доњем Срему 2015, а у последњем колу ће имати прилику да РФК Новом Саду 1921 честитају освајање првог места.
-Немамо притисак, желимо да одиграмо што боље и да повећамо бодовни салдо, ако се укаже прилика. Оба ривала су квалитетна, томе сведочи и табела, а то је додатни мотив да се представимо у најбољем издању – рекао је Иван Кочиш.
М. Менићанин

БАНОВИЋ ПОНОВО НА ТЕРЕНУ

Стефан Бановић се, после паузе од осам месеци, вратио на терен. Јесенас је био у постави, на гостовању у Бачком Јарку, где је уписао асистенцију, а потом га је повреда преселила на трибине.


ПРЕВАГА НА СРЕДИНИ ТЕРЕНА: Иван Кочиш (Слога) и Кристофер Нађ (Индекс) ФОТО: Јелена Грлић