Време читања: 2 минута

У СРПСКОЈ ЛИГИ ”ВОЈВОДИНА” ТРАЖЕ СЕ ЈОШ ДВА ПУТНИКА ЗА РАНГ НИЖЕ

На врху Српске лиге ”Војводина” одавно се искристалисала ситуација, ОФК Вршац је изборио историјски пласман међу прволигаше, док је, уочи завршних 180 минута, неизвесно која ће још два клуба, уз ОФК Кикинду и ОФК Стари град, остати испод црвене линије и преселити се ранг ниже.
Са прволигашке позорнице, враћају се Кабел и ОФК Бачка, то је допринело да у хватању сламке спаса учествује више тимова. Теоретски се још нису осигурали Динамо 1945 и Тиса, али овог пролећа играју у добром ритму, па треба очекивати да без турбуленција ударе печат на статус.
Испод њих на табели, ситуација је занимљива. Погледи дављеника, усмерени су ка 12. месту, јер гарантује опстанак, а на тој позицији тренутно је Раднички. Зрењанинци су рударски део посла обавили минулог викенда у Старој Пазови (2:2) и сами кроје своју судбину са Борцем из Сакула и ОФК Кикиндом.
Бод мање има Хајдук 1912, трећепласирани по учинку у пролећном делу. Куљани вребају кикс Зрењанинаца, свесни тешког распореда, пошто им предстоје двобоји са Фениксом 1995 и ОФК Вршцем. Остаје жал, због слабог јесењег учинка, кочнице за бољи пласман.
Јединство је, после три узастопне победе, доживело резултатску катастрофу у Вршцу (0:7), док је у окршају са директним конкурентом Радничким пропустило меч лопту за опстанак. Пазовчани морају да победе Тису и Динамо 1945, али ни то неће бити довољно, уколико Зрењанинци, у банатским дербијима, буду на висини задатка.
ОФК Стари град и ОФК Кикинда су изгубили и теоретске шансе да избегну повратак међу војвођанске лигаше. Имали су, током пролећне етапе, пар резултатских бљесака, али изостао је континуитет освајања бодова, чиме су изгубили корак.
М. Менићанин

ПОЗНАТИ ПРВАЦИ ВОЈВОЂАНСКИХ ЛИГА

Познато је ко је извадио српсколигашку визу. Најбољи учинак, остварили су РФК Нови Сад 1921 (Југ), Станишић (Север) и Нафтагас (Исток). Од новајлија се очекује да освеже такмичење.


ФОТО: Радост фудбалера Радничког/Иван Панчић