Време читања: 2 минута

ВЛАДИМИР ШПОЊА, ТРЕНЕР РФК НОВИ САД 1921, ТРЕЋИ ПУТ АКТЕР ФИНАЛА КУПА ФС ВОЈВОДИНЕ 

Када будући српсколигаш победи будућег прволигаша, у борби за финале Купа ФС Војводине, неопходно је потражити узроке таквог успеха. Можда се тајна крије у чињеници да је Владимир Шпоња, тренер РФК Нови Сад 1921 специјалиста за ово такмичење, с обзиром да га је већ освајао два пута, док је био на клупи Јединства из Руменке. Ако се на то дода неспоран квалитет постојећег кадра, онда се долази до формуле за резултатски узлет.

-Имамо шансу да сезону учинимо савршеном. За такву оцену, после пласмана у виши ранг, потребно је освајање пехара у Купу ФС Војводине. Охрабрује ме да смо, током последњих месец дана, подигли форму, пре свега ниво дисциплине у игри, иако је било сумњи у квалитет играчког кадра – каже Владимир Шпоња, тренер РФК Нови Сад 1921.  Победа под Вршачком кулом, изазвала је ерупцију задовољства. Није мала ствар победити тим који је избегао све замке на путу до првог места међу српсколигашима. За први пораз ОФК Вршца на домаћем терену у сезони, побринуо се искусни Владимир Бранковић, мајсторијом из слободног ударца, током надокнаде времена.

-Вршчани су одлична екипа, знају у сваком тренутку шта желе и сјајно су вођени од колеге Ненада Мијаиловића. Утисак је да је превагнула наша жеља да победимо новог прволигаша и потврдимо вредност. Ове сезоне нам пријају мечеви са најбољим тимовима ”Војводине”. У Купу ФСГ Нови Сад, победили смо Борац из Шајкаша, док смо у четвртфиналу Купа ФСВ надвисили Текстилац.

Финале доноси окршај са старим ривалом Хајдуком из Дивоша, најближим пратиоцем на табели војвођанског ”Југа”. На Детелинари дишу пуним плућима и желе да допуне колекцију пехара.

-Биће тешко да и трећи пут ове сезоне победимо Хајдук. Два пута смо их добили у првенству, без примљеног гола, а сада је улог још већи, при чему нема простора за грешке. Дивошани много улажу у кадар и инфраструктуру, годинама су у врху војвођанског фудбала и представљају ривала за респект. Верујем у играче и заједничку жељу да испишемо блиставу страницу за клупски алманах – истакао је Владимир Шпоња, тренер РФК Нови Сад 1921. М. Менићанин