Време читања: 2 минута

МРШАВ ПРОЛЕЋНИ УЧИНАК ФУДБАЛЕРА ФЕНИКСА 1995, МЛАДИ НАПАДАЧ ДОБИО ЗАПАЖЕНУ МИНУТАЖУ

Играчки кадар Феникса 1995 из Старе Пазове, селектиран са циљем да избори пласман међу прволигаше, током пролећних битака, није оправдао очекивања. Било је више разочаравајућих издања, него победничких нота, па је несумњиво да предстоји детаљна анализа и делимична реконструкција кадровског фонда.
Миленко Мијатовић (19) је један од играча који није разочарао, већ је сваки минут указаног поверења стручног штаба искористио на најбољи могући начин. У односу на јесењу етапу, добио је већи простор да демонстрира потенцијал, постигавши три гола.
-Значи ми сваки минут проведен на терену. Конкуренција је јака, али то је додатни мотив да дајем максимум, не само на утакмицама, већ и на тренинзима. Исто годиште су још Лука Девић и Предраг Михајловић, старији саиграчи нам пружају подршку – каже Миленко Мијатовић.
Паралелно игра и за омладинце, на 14 мечева, постигао је 22 гола. Десна нога му је јачи адут, али мреже је тресао и левицом.
-Могу да играм на више позиција. Нисам класичан центарфор, али могу да одговорим задацима у тој улози. Највише слободе имам када сам крилни нападач. Голови у дресу омладинског тима, подигли су самопоуздање, али за сазревање младог играча су од непроцењивог значаја мечеви у српсколигашкој конкуренцији.
Прошао је школу Црвене звезде, био у омладинцима Инђије, где је, из 16 мечева, ставио потпис на 24 гола, а у сремску равницу се вратио из Беласице (Струмица).
-Из ове перспективе, нисам погрешио у избору клуба, јер је Феникс 1995 по условима за рад и организацији превазишао српсколигашки оквир. Жао ми је што нисмо први прошли кроз циљ, сами себе смо саплели на неколико утакмица. У досадашњем делу пролећне трке, освојили смо 15 бодова и то је за оправдану критику, пошто учинак није огледало могућности.
Завршних 90 минута доноси општински дерби са захукталим Омладинцем из Нових Бановаца. Јесенас није било победника (2:2), чиме је изгубљена титула јесењег првака.
-Са три узастопне победе, Омладинац је постао део водеће петорке и ту му је место по свим критеријумима. Желимо да останемо на другој позицији, теоретски је нисмо осигурали, а иако је за то неопходан бод, у комшилуку ћемо јуришати на победу – рекао је Миленко Мијатовић.
М. Менићанин

ПОГОДИО МРЕЖУ КУЉАНА

Млади нападач, добио је шансу у другом полувремену двобоја са Хајдуком 1912 (1:3) и постигао утешни погодак:
-После продора по десној страни Славка Цвјетиновића, прикрао сам се иза леђа двојице дефанзиваца и приземним ударцем ставио тачку. Одиграли смо испод очекивања.