Време читања: 2 минута

ФУЗИЈА ДВА КЛУБА ИЗ СТАРЕ ПАЗОВЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈЕ ПРАВНИ ОКВИР НАРЕДНИХ ДАНА

Најављена фузија Јединства (СП) и Феникса 1995, наредних дана, требало би да добије конкретизацију кроз правни оквир. Стара Пазова је ове сезоне имала два српсколигаша, а после подвлачења црте Јединство се позиционирало испод црвене линије, док је млађи пазовачки клуб трку завршио као другопласирани. Упркос таквом расплету, Јединство ће наставити српсколигашки живот, захваљујући кисеонику, који ће удахнути Феникс 1995, чиме ће овај клуб нестати са сцене.
-Прелиминарни разговори са руководством Јединства су успешно обављени. Феникс 1995 ће бити избрисан и одлази у историју, док Јединство остаје међу српсколигашима. Наредних дана oва прича треба да добије конкретизацију у правној форми – каже Милић Стојаковић, председник Феникса 1995.
Много средстава, енергије и труда, уложио је изградњу фудбалског идентитета Феникса 1995. Логично је да провејава доза туге, јер ће клуб, под овим именом, бити избрисан. Феникс арена, лепотица у срцу сремске равнице, у први мах неће бити поприште мечева Јединства.
-План је да Јединство у почетку новог српсколигашког живота мечеве као домаћин игра на свом терену. Прелазак на Феникс арену ће бити постепен и уследиће у каснијој фази. Свако ко познаје српсколигашке прилике, свестан је колико износе трошкови на месечном нивоу. Када се то помножи са бројем месеци у години, долази се до укупне цифре, која није занемарљива. У форми фузије са Јединством, очекујем лакши одговор финансијским изазовима.
Фузија два пазовачка клуба, подразумева пуно активности око селекције кадра и формирања стручног штаба.
-Нема пуно времена на располагању. За мање од месец дана, требало би да почну припреме, а до тада је неопходно завршити комплетну процедуру фузије, направити селекцију кадра од два постојећа и попунити дефицитарне позиције. Битно је да постоји добра воља и да се прича развија у добром правцу – истакао је Милић Стојаковић, председник Феникса 1995.
У избору шефа стручног штаба, када за то дође време, не би се смела занемарити чињеница да је Милан Вујасин, актуелни стратег Феникса 1995, оставио траг и у Јединству.
М. Менићанин