Време читања: 2 минута

ЈАРАЧАНИ УПЛОВИЛИ У ЛУКУ СПАСА НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ”, НАВИЈАЧИ ДАВАЛИ ВЕТАР У ЈЕДРА

Пред завршних 90 минута на војвођанском ”Југу”, фудбалери Младости из Бачког Јарка, били су испод црвене линије, при чему им ни победа у последњем колу није представљала гаранцију опстанка, јер је судбина плаво-белих зависила од учинка директних конкурената, Индекса и Цемента. Тријумф у Дивошу (4:2), добио је вредност, захваљујући ремију ”студената” у Салашу Ноћајском (2:2) и поразу Беочинаца у Шиду (0:2), чиме је ухваћена сламка спаса.
-Подигли смо се из амбиса и у последњи час упловили у луку спаса. Тим сам преузео почетком априла када се налазио на последњој позицији. Не бих се прихватио посла да нисам веровао да можемо да испливамо из зоне испадања. Играчи су јунаци. Морамо из свега да извучемо поуке, ово нам је добра опомена и не смемо дозволити да се Младост поново нађе у сличној ситуацији да зависи од других – каже Саво Ковачевић, тренер Младости.
Некадашњи играч Војводине, Пролетера, Слободе из Ужица и Сент Галена, са интернационалном каријером у Казахстану и Аустрији, раније је био у стручном штабу Младости, а ово му је ватрено тренерско крштење. Под његовим вођством, Јарачани су уписали седам победа, реми и пораз од првака РФК Новог Сада 1921.
-Протекли период био је врло стресан. Сваки меч, пратио је императив победе. Није увек ишло по плану, па смо три пута, на домаћем терену, јурили резултатски минус. Успевали смо, уз сјајну подршку навијача, да режирамо преокрет у двобојима са Слогом из Ердевика, Будућности и Цементом. Срце ми је пуно због избореног опстанка, заслужили смо место међу војвођанским лигашима.
Највећи терет, изнели су најискуснији. Зоран Зукић (40), са капитенском траком, борио се до последњег атома снаге. Две године млађи Ђуро Стеванчевић, као џокер са клупе, сломио је отпор Будућности и Цемента у најважним мечевима пролећног дела. Бојан Бабић (35), командовао је одбраном, потпомогнут Немањом Ромићем, који је оправдао рејтинг једног од најбољих голмана лиге.
-Драго ми је да су сви препознали деликатност тренутка у којем смо се нашли. Имамо најбоље навијаче у лиги, са истим жаром давали су ветар у једра и на гостовањима. Њихова подршка је уливала енергију играчима када је било најпотребније. Само нас је лидер победио у последњих девет кола – нагласио је Саво Ковачевић, тренер Младости.
М. Менићанин

ЗУКИЋ: НЕРАСКИДИВА ФУДБАЛСКА НИТ

Зоран Зукић, најискуснији играч војвођанског ”Југа”, често је био најбољи на терену и пример млађима како се бори за клупске боје:
-Тек када је вода дошла до грла, консолидовали смо редове и кренули да се чупамо из амбиса. Многи су нас отписали, али показали смо да Бачки Јарак има нераскидиву фудбалску нит.