Време читања: 2 минута

ВЕЋИНА НОВАЈЛИЈА ФЕНИКСА 1995 ИЗ СТАРЕ ПАЗОВЕ РАЗОЧАРАЛА ТОКОМ ПРОЛЕЋНОГ ДЕЛА ПРВЕНСТВА

У анализи пролећног учинка фудбалера Феникса 1995 из Старе Пазове, није тешко издвојити играче, чије игре су оправдале очекивања, а један од њих је штопер Никола Марјановић (24). Зимус је стигао из Мачве 1929 (Богатић) и успео да се избори за место међу стартерима.
-Трку смо завршили као другопласирани, иако су амбиције биле усмерене ка вишем рангу. По именима, имали смо одличан тим, али на терену није оправдао очекивања. Било је празног хода у мечевима са објективно слабијим ривалима, практично смо сами себе елиминисали из борбе за прво место – каже Никола Марјановић.
Поуздани дефанзивац, због висине од 190 центиметара, одлично је функционисао у тандему са капитеном Александром Радишићем. Одбрана је била без премца у лиги по свим параметрима, јер се на 30 утакмица, мрежа затресла 23 пута.
-Брзо сам се уклопио у причу. Радишић је искусан, доказан и у вишем рангу и било ми је лакше одговорити задацима, када је поред мене такав играч. Анђелковић и Поповић су најбољи бековски пар у лиги, без проблема могу да играју на прволигашкој сцени. Сигурност је уливао голман Пилиповић. Штета што нисмо остварили бољи резултат.
Из ове перспективе, оцена је да је трка са Вршчанима изгубљена на почетку пролећне етапе, кроз серију од шест мечева без победе.
-Све би било другачије да смо на пролећној премијери победили Први мај (0:0). После таквог епилога, увукла се доза нервозе, па смо поражени у Сомбору. Стрелци нису били у форми, наредна четири меча, постигли смо само један гол и освојили два бода, иако смо два меча узастопно играли на домаћем терену. Недопустиво за тим са прволигашким амбицијама.
Најављена фузија са Јединством, означиће фудбалски крај Феникса 1995. Српсколигашки мечеви ће се и даље гледати у Старој Пазови, а од два играчка кадра, биће формиран један, уз неизбежну додатну селекцију.
-Лепо сам прихваћен, имао сам утисак да сам дуго у клубу. ”Војводина” је захтевно такмичење, било је пуно замки, у ситуацији када су испадале чак четири екипе. Задовољан сам личним учинком, давао сам максимум и на тренинзима и на утакмицама. Надам се да сам испунио очекивања стручног штаба и навијача – рекао је Никола Марјановић, штопер Феникса 1995.
Није тајна да је већина новајлија ангажованих зимус, разочарала пролећним играма и да су једино успели да оптерете клупски буџет. Са неколицином, сарадња је окончана и пре завршетка првенства. Марјановић није из те приче, уложио је и последњи атом снаге, показавши како се бори за клупске боје.
М. Менићанин

ИНЂИЋ: ПО УКУСУ СВАКОГ ТРЕНЕРА

Милорад Инђић, спортски директор Феникса 1995, истиче да је Никола Марјановић положио испит, понашањем на терену и ван њега и да је профил играча којег би пожелео сваки тренер:
-У ситуацији када је већина новајлија разочарала, Марјановић је светла тачка. Показао је да без проблема може да изнесе терет српсколигашке трке и да поседује потенцијал за нешто више.

ПУН ПОГОДАК: Никола Марјановић и Милорад Инђић ФОТО: Феникс 1995