Време читања: 2 минута

ПОБЕДОМ У ФИНАЛУ КУПА ФС ВОЈВОДИНЕ ФУДБАЛЕРИ РФК НОВИ САД 1921 ОСВОЈИЛИ ТРЕЋИ ПЕХАР, УЗ ХЕТ-ТРИК ТРЕНЕРА ВЛАДИМИРА ШПОЊЕ

Успеси се у фудбалу мере пехарима. Посматрано кроз такву призму, фудбалери РФК Нови Сад 1921, имали су сезону за незаборав. После освајања Купа ФСГ Нови Сад, доминацију на војвођанском ”Југу”, украсили су убирањем ловорика, док је недостајућа коцкица у мозаику савршенства постављена тријумфом у финалу Купа ФС Војводине, са Хајдуком из Довоша – 1:0.
-Примарни циљ, био је пласман међу српсколигаше, изборили смо га четири кола пре краја трке за бодовима. Такав сценарио, омогућио нам је да пажњу усмеримо на Куп ФСВ, такмичење које доноси престиж и промоцију. У четвртфиналу смо елиминисали Текстилац, потом на путу ка финалу ОФК Вршцу нанели једини пораз у сезони на домаћем терену. На оба меча, мрежа је остала нетакнута. Приметно је било, у двобоју са Хајдуком, да су играчи исцрпљени и да је енергија на минимуму, али показали су карактер, када је то било најпотребније – задовољно утиске сумира тренер Владимир Шпоња.
Новосађани су у недавно завршеном првенству два пута победили Дивошане, без примљеног гола. Финале је потврдило да су оба тима заслужено добила прилику да кроз 90 минута витешке борбе траже пут ка трофеју.
-У фудбалу све изгледа лако, док се не појави противник. Хајдук је био одличан у финалу, мотивисан да се реваншира за поразе у првенству. За разлику од Дивошана, искористили смо једну од шанси и због наведене нијансе заслужили победу. Утисци су сјајни. Више пута сам наглашавао да није лако бити на клупи ”канаринаца”, али је лепо.
У клупском алманаху, резултати извојевани ове сезоне, биће исписани златним словима.
-Направљен је велики корак ка коначном циљу, а то је повратак клуба на стазе старе славе. На терену смо потврдили доминацију, подржани од руководећих клупских структура, остваривши заједничким снагама резултате за понос. На Детелинари поново дувају ветрови оптимизма.
И још један сегмент је незаобилазан у причи. Шпоња је оправдао епитет специјалисте за Куп ФСВ, освојивши га трећу годину узастопно. Претходна два успеха, остварио је са Јединством из Руменке. Каже да опробан рецепт не постоји, али открива чиме се руководио у претварању снова у јаву.
-Када се споје емоција и страст, уз континуирани рад и одрицање, мала је вероватноћа да се коцкице не поклопе. Поносан сам на чињеницу да сам трећи пут освојио пехар у овом такмичењу, а посебно ме чини срећним околност да је то остварено са два клуба у којима сам начинио прве фудбалске кораке – рекао је Владимир Шпоња, тренер РФК Нови Сад 1921.
М. Менићанин

ПАЊАК ОДЛУЧИО ПОБЕДНИКА

Давид Пањак (22), написао је победнички сценарио у финалу, искориствши брзински потенцијал да измакне пажњи дефанзиваца Хајдука:
-Задовољство је двоструко, освојили смо пехар, при чему сам голом у уводним минутима саиграчима улио додатно самопоуздање. Очекивања су се обистинила, одлучио је један потез. Пресрећан сам расплетом.


ФОТО: Јелена Грлић